23948sdkhjf

Siemens indgår kontrakt med Thyborøn Havn om CTV-base

Siemens Gamesa og Thyborøn Havn har netop indgået en kontrakt om leje af havnefaciliteter med kajanlæg til to mandskabsfartøjer, CTV´er, i installationsperioden af Vattenfalls Vesterhav Nord havvindmøllepark. Siemens Gamesa flytter ind på havnen fra omkring den 1. juli 2023 og vil styre installationen og hele idriftsættelsen af de 21 stk. SG 8.0-167 DD havvindmøller fra Thyborøn Havn.

På Thyborøn Havn glæder vi os over den gode dialog, som vi har haft siden 2017 med Siemens Gamesa omkring driftssikre havnefaciliteter med kort sejlafstand til havvindmølleparken i Nordsøen, og vi glæder os til igen at byde Siemens Gamesa´s kommissionerings team velkommen på Thyborøn Havn Jesper Holt Jensen, direktør på Thyborøn Havn

Det oplyser Thyborøn Havn i en pressemeddelelse. 

- Driftssikkerhed er afgørende og kort sejlafstand til havvindmølleparken har stor betydning for en effektiv og sikker installation. Thyborøn Havn har en god geografisk placering for havvindmølleparken, og vores team vil kunne besejle havnen sikkert, i al slags vejr, under hele installationen, udtaler Lasse Friis, Construction Project Manager Vesterhav Nord og Syd, Siemens Gamesa.

Kravene til teknikernes sikkerhed er høje under konstruktionsprocessen, samtidig med, at omkostningerne skal styres. Et stabilt workflow er afgørende i hele konstruktionsperioden. Med valget af Thyborøn Havn får Siemens Gamesa nogle gode og driftssikre rammer til opgaven. Havnens placering, godt beskyttet inde i Limfjorden i læ for Nordsøens kræfter, sikrer teamet en sikker besejling i al slags vejr. Derudover understøttes driftssikkerheden med en bemanding på havnen 24/7, hele året.

Kort sejlafstand

QHSE har høj prioritet i vindindustrien, og Thyborøn Havn er siden 2020 ISO-certificeret indenfor hele tre standarder: ISO-9001 kvalitet, ISO-14001 miljø og ISO 45001 arbejdsmiljø. Siemens Gamesa får med deres valg af havn således også tryghed omkring havnens drift indenfor både kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. Det går godt i spænd med virksomhedens QHSE-politik.

Offshore vindenergisegmentet på Thyborøn Havn

Siden 2017 har offshore-vind industrien haft glæde af dedikerede havnefaciliteter på Thyborøn Havn til både installation og drift af havvindmølleparker i Nordsøen. Det helt store startskud på offshore vindenergiaktiviteten på Thyborøn Havn lød med installationen af testvindmølleparken Nissum Bredning, som Siemens Gamesa kørte fra det dengang helt nye projektkajanlæg Limfjordskaj II i Sydhavnen. Siden er havvindmølleparken driftet herfra og talrige havbundsundersøgelser og -forberedelser er kørt fra Thyborøn Havn herunder både til Vesterhav Nord/Syd, Thor og den kommende energiø i Nordsøen.

Offshore Wind Service har hjemhavn i Thyborøn med en flåde på hele 10 CTV´er ved det kendte navn Fob Swath. JD-Contractor´s fartøjer til udførelse af alle former for undervandskonstruktion ses ligeledes regelmæssigt i havnen. Talrige offshore supply fartøjer anløber Thyborøn Havn løbende og nyder godt af de sikre besejlingsforhold hele året, også når Nordsøen viser tænder. Offshore vindenergisektoren har de senere år vundet godt indpas på Thyborøn Havn.

Kilde: Thyborøn Havn

- På Thyborøn Havn glæder vi os over den gode dialog, som vi har haft siden 2017 med Siemens Gamesa omkring driftssikre havnefaciliteter med kort sejlafstand til havvindmølleparken i Nordsøen, og vi glæder os til igen at byde Siemens Gamesa´s kommissionerings team velkommen på Thyborøn Havn, udtaler Jesper Holt Jensen, direktør på Thyborøn Havn.

Det er ikke første gang, at Siemens Gamesa installerer en havvindmøllepark fra Thyborøn Havn. Installationen af Nissum Bredning havvindmølleparken, der drives fra Thyborøn den dag i dag, blev ligeledes kørt fra Thyborøn Havn.

Siemens Gamesa flytter ind i allerede eksisterende kontor- og lagerfaciliteter lejet af Thyborøn Stevedore.

Fob Swath-fartøjerne, der er valgt til opgaven, har hjemhavn i Thyborøn, og det kajanlæg, hvorpå Siemens Gamesa har booket kajeksklusivitet til CTV`erne, ligger lige for fødderne af virksomhedens hjemadresse. Det sikrer en helt optimal arbejdsgang.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094