23948sdkhjf

Mursten fra gammel borgmesterbolig bliver til ny daginstitution for 120 børn

Fredericia Kommune har indgået aftale med entreprenørfirmaet Anton Knudsen Egtved A/S om byggeriet af en ny daginstitution, Børnehuset Engparken, tæt ved Madsby Legepark i Fredericia.

Processen omkring opførelsen af en ny daginstitution startede i sommeren 2021, og med den nye aftale er planen, at 120 børn kan indtage den nye daginstitution i foråret 2024.

– Det er ret præcist et år siden, at beslutningen om en ny daginstitution med placering i Madsby Enge blev taget, fortæller Ole Steen Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Anton Knudsen Egtved A/S arbejder sammen med en række andre aktører, blandt andet arkitektfirmaet Gjørtz Andersen Arkitekter, Drias Rådgivende Ingeniører, Urbanlab Nordic, Kondens Arkitekter og Bygherrepartner.

Der er afsat 35 mio. kr. til det samlede projekt, hvoraf de 31. mio. kr. er afsat til totalentreprenøren. De resterende midler skal blandt andet bruges til køkken, møbler, mobile garderobepladser med videre.

Den nye daginstitution kommer til at brede sig over et areal på omtrent 1.300 kvm.

Med mursten fra den gamle borgmesterbolig

Et af bedømmelseskriterierne i forbindelse med udbuddet har været fokus på bæredygtighed, hvorfor man både har tænkt genbrug af byggematerialer ind i projektet, ligesom der også er fokus på, hvordan naturen trækkes ind i byggeriet af den nye daginstitution.

Det betyder, at den nye daginstitution blandt andet skal bygges af mursten fra den gamle borgmesterbolig Tutavallis og andre bygninger, der de seneste år er revet ned i Fredericia. Og når det er tid til at lægge tag på, dækkes dette af planter.

Huset består af fire mindre huse opført i genbrugstegl, hvor børnene afleveres direkte i deres afdelinger. Indgangene til afdelingerne er placeret synligt fra ankomsten. Huset føles derved trygt, nærværende og i en menneskelig skala. Børnenes fællesrum smelter sammen omkring Hjerterummet, men der kan let lukkes af, så rummene kan fungere uafhængigt.

I udformning af den nye daginstitution har det været vigtigt, at bygningen ikke blot skal bruges i timerne 7 - 17, men også får en funktion som bydelshus, hvor eksempelvis fodboldklubben FfF, Madsby Legepark og lokalområdets beboere kan benytte husets centrale hjerterum og køkken efter lukketid. Dette giver et levende hus med kloge kvadratmeter, der er i brug hele dagen og weekenden med.

Enghuset forventes at få DGNB Guld og hjerte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kunst på byggehegn giver byggepladsen et smukt ansigt udadtil
Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid
Private botilbud dræner kommunernes plejebudget - en lille bitte smule
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
Hovedstadens Letbane kan blive over en milliard dyrere
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078