23948sdkhjf

Dansk Metal om reform: Det er ikke nok

Regeringen har med ”Danmark kan mere III” lanceret en reform af universitetsuddannelserne for at styrke dimittendernes overgang til arbejdsmarkedet og beskæftigelse.

Regeringen lægger samtidig op til en omfordeling i uddannelsessystemet, som ifølge Dansk Metal er helt nødvendig. Men i udspillet er det uklart, hvad provenuet skal gå til, og investeringerne kommer for sent, hvis Danmark skal gennemføre 70 procents-målsætningen i 2030, lyder det fra fagforeningen.

- Det er nødvendigt med en reform af uddannelsessektoren i Danmark – både på de videregående uddannelser og erhvervsuddannelserne. Særligt set i lyset af, at politikerne igennem de sidste mere end tre år har indgået brede politiske aftaler, som kan gøre Danmark til et grønt foregangsland, siger Kasper Palm, der er forbundssekretær for Uddannelse i Dansk Metal, og fortsætter:

- Men det er ikke nok at beslutte sig for, at man gerne vil bygge en masse vindmøller og opsætte varmepumper, hvis man ikke også sørger for, at der er hænder til at lave det. Derfor bliver politikerne nødt til meget tydeligt at prioritere erhvervsuddannelserne.

Ifølge en rapport fra Cowi er der alene inden for Industriens Uddannelser brug for 116.000 flere faglærte, hvis Danmark skal nå 70 procents målsætningen i 2030. Regeringens investeringer kommer først i 2030, og det er derfor for sent.

- Hvis vi ikke har faglærte til at bygge den grønne omstilling, så kommer det ikke til at ske. Det er positivt, at regeringen sender et signal om, at erhvervsuddannelserne står højt på prioriteringslisten. Men så længe der ikke er konkrete investeringer i udspillet på den korte bane, så løser det ikke den grønne flaskehals, siger forbundssekretær Kasper Palm.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078