23948sdkhjf

Dansk Træemballage har endelig fundet ny direktør: "Nu vil jeg jo nødigt prale"

Hos Dansk Træemballage er to års jagt på en ny direktør afsluttet. Efter 50 år i virksomheden er Peter Jensen nu klar til at give direktørstafetten videre, og på modtagersiden står en profil, der kan genkende sig selv i de værdier, den familieejede virksomhed også fremover ønsker at holde i hævd.

Valget er faldet på 57-årige Peer Leth, der den 1. oktober stempler ind hos emballageproducenten efter 17 år i front for Troldtekt, og den nye direktør ser et vigtigt sammenfald mellem de to virksomheder.

– Troldtekt har jo været en familieejet virksomhed, indtil den sidste år blev solgt til Kingspan, og dermed har Troldtekt haft store lighedstegn med Dansk træemballage, som er en ejerleddet virksomhed. Hos Troldtekt har jeg haft 17 fantastiske år – sådan set kunne jeg være fortsat, indtil jeg gik på pension, men skulle jeg prøve noget nyt, skulle det være nu, fortæller Peer Leth.

– Synlighed bliver sindssygt vigtigt

Da henvendelsen fra DTE kom, var der således flere gode grunde til at takke ja.

– Jeg kommer tilbage til en virksomhedskultur og struktur, som jeg kom kender, og hvor der trods størrelsen er kort fra mig til medarbejderne, og så er det en sindssygt veldrevet virksomhed – det er vigtigt for mig, at jeg ikke skal ind at lave en turnaround, jeg skal bare gøre mere af det, de allerede gør rigtig godt, fortæller den kommende DTE-direktør.

Hans indtræden på posten varsler dermed heller ikke nogen større ændringer for retningen, og de omkring 550 danske, norske og svenske ansatte skal ikke frygte, at hverdagen pludselig bliver vendt op og ned.

– Tværtimod har det været vigtigt for familien at finde en profil, der forstår og vil passe på kulturen i virksomheden. Det handler blandt andet om synlighed, som bliver sindssygt vigtigt i min kommende rolle, både i forhold til alle samarbejdspartnere, men i lige så høj grad i forhold til medarbejderne, siger Peer Leth, og uddyber:

– Dansk Træemballage har 13 forskellige produktionssteder, og det er enormt vigtigt at sørge for, at ingen føler sig hægtet af – derfor skal jeg selv være synlig for alle medarbejdere og fortsætte med at binde virksomheden sammen på tværs af lokationer.

En fælles milliardsucces

Med de ord er Peer Leth snublende tæt på at gengive den ønskeliste, nuværende DTE-ejerleder Peter Jensen for knapt to år siden tegnede op, da han meddelte, at jagten på en efterfølger var sat ind.

– Med så mange afdelinger, også i Norge og Sverige, er det vigtigste en personlighed, der kan holde sammen på tropperne, så vi er et team, fastslog Peter Jensen, der dengang beskrev den perfekte kandidat som “et ordentligt menneske og en der favner bredt.”

I samme ombæring satte den afgående DTE-direktør en smule modvilligt ord på sin egen rolle som kulturbærer i familievirksomheden.

– Nu vil jeg jo nødigt prale, men en af mine forcer er at holde sammen på folk og få skabt en kultur, hvor vi alle sammen ved, at vi har brug for hinanden hele vejen rundt for at få succes.

Og succes må man sige, at Peter Jensen og teamet er lykkedes med at skabe. Selv blev han en del af virksomheden, da hans far i 1972 købte Haastrup Træemballage på Fyn. Nu overdrager han det daglige ansvar for en koncern, der i fjor fløj forbi milliardmilepælen med en omsætningsvækst på 42 pct. og kom ud af året med et overskud på 218 mio.

En klar kurs

Det er altså en forretning i høj fart, Peer Leth lige om lidt sætter sig i spidsen for, og selvom inflationen raser og recessionen truer, ser den tiltrædende direktør gode muligheder for at fortsætte væksten.

– Dansk Træemballage har ramt tidens trend. Bæredygtighed bliver stadig mere vigtigt, og væksten de seneste år er blandt andet resultatet af, at mange virksomheder i den forbindelse har kigget på emballageområdet, fortæller han.

Samtidig er koncernen vokset akkvisitivt; de senere år tæller et tocifret antal fusioner og opkøb, og ifølge Peer Leth skal de kommende år forløbe på nogenlunde tilsvarende vis.

– Jeg har en stærk tro på organisk vækst, men jeg er også meget, meget åben overfor opkøb - senest har DTE i august købt op i Norge, og viser der sig flere spændende muligheder, er vi klar, fastslår han.

Dermed holder Peer Leth den kurs, Peter Jensen har lagt, og skønt den afgående ejerleder nærmer sig de 73, betyder overdragelsen af direktørposten ikke, at der venter et otium lige om hjørnet.

– Vi laver et overlap fra oktober og en periode frem, hvor jeg blandt andet skal præsenteres for medarbejderne på de forskellige lokationer og samarbejdspartnere. Når vi begge to føler, at tiden er rigtig, så trækker Peter sig og helliger sig funktionen sombestyrelsesformand, fortæller den nye DTE-direktør.

Se nøgletal for:
Læs mere om: dansk træemballage
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109