23948sdkhjf

DI får ny formand

Efter generalforsamling hos Dansk Industri er Klaus Holse blevet valgt som ny formand.

Det bliver den tidligere viceformand Klaus Holse, der skal sidde for bordenden i Dansk Industris bestyrelse.

Det står klart efter Dansk Industris generalforsamling tirsdag, skriver erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig glad for valget af Klaus Holse. Han har en meget bred baggrund i toppen af dansk erhvervsliv. Klaus træder til i en tid med mange nye udfordringer, men også mange store muligheder – ikke mindst på det grønne og det digitale område. Set med mine briller er han med sin passion for teknologi og forretningsudvikling den rigtige mand for DI i årene fremover, udtaler administrerende direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Klaus Holse er i dag bl.a. bestyrelsesformand i softwarevirksomheden EG A/S samt bestyrelsesmedlem i en række danske virksomheder. Han har i ni år været CEO i den børsnoterede virksomhed SimCorp. Forinden indtog Klaus Holse igennem 11 år fremtrædende toplederstillinger i den internationale virksomhed Microsoft, herunder positionen som President, Western Europe i godt tre år.

Takker Lars-Peter Søbye

Klaus Holse afløser den hidtidige formand Lars-Peter Søbye, der er CEO i Cowi A/S, og som har været formand siden 2017.

- Jeg vil gerne takke Lars-Peter Søbye for en kæmpe indsats. Under hans fem år som formand har DI udviklet sig markant med mange nye medlemsvirksomheder, sat vigtige aftryk på fremtidens dagsordener, herunder den grønne omstilling, og ikke mindst har vi gennemgået en sammenlægning med Dansk Byggeri. Det skal han have stor tak for sit vigtige bidrag til, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI i pressemeddelelsen.

I løbet af Lars-Peter Søbyes tid er medlemstallet steget fra 10.000 til 19.400 medlemmer, som primært skyldes fusionen med Dansk Byggeri i 2020. 

Derudover har Lars-Peter Søbye også siddet som formand, mens Dansk Industri fremsatte en ambitiøs plan om at nedbringe Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109