23948sdkhjf

Faaborg Værft blev ramt af omfattende brand: Værksted er stadig ikke genopbygget et år senere

3. juni 2021 blev Faaborg Værft ramt af en alvorlig brand. Branden raserede gennem aftenen og natten flere værftsbygninger og i dag - ét år senere - mangler værftet fortsat de værkstedsfaciliteter, som brændte ned til grunden

Den store brand på Faaborg Værft begyndte i smedeafdelingen samt i en tilstødende hal, der anvendes af firmaet Newline, som producerer rensningsanlæg. 

Senere bredte branden sig til yderligere to haller og en administrationsbygning, inden den blev nedkæmpet i løbet af natten. 

Branden udviklede sig relativt voldsomt med en meget kraftig røgudvikling, hvilket udløste et beredskabsvarsel for den sydlige del af Faaborg i løbet af aftenen og natten.Ingen skibe blev ramt

Ingen af af de syv skibe, som var under bygning eller inde til vedligehold, var direkte impliceret i branden. 

Men for værftet var det alvorligt, at man mistede en del præfabrikerede kompositelementer til de igangværende nybygninger i branden. Samtidig blev en del konstruktionstegninger og modeller ødelagt af branden. 

- Herudover var det alvorligt, at vores smedeværksted til produktion og bearbejdning af emner i aluminium og rustfrit stål blev helt ødelagt af branden, forklarer Jan Mortensen. 

Hurtigt overblik 

Værftsdirektøren var efter branden hurtigt ude og slå fast, at skaderne var til at håndtere, og at værftet ville være i stand til at opretholde samtlige produktionslinjer - dog på nedsat aktivitetsniveau. 

Et år senere lægger Jan Mortensen dog ikke skjul på, at det har været en hård omgang at komme fri af de negative konsekvenser fra branden. 

- Selv om der er gået et år, så mangler vi jo fortsat værkstedsfaciliteterne, som endnu ikke er blevet genopbygget, forklarer direktøren. 

Forsikringstvist

Den lange ventetid skyldes først og fremmest, at der skulle gå næsten ti måneder, førend brandtomten blev ryddet.  Det skyldtes en tvist mellem forsikringsselskabet Topdanmark og ejeren af værftsbygningen, Jørgen Marcus Ferdinand, der forhalede genopbygningen, som forventes færdig til december.

- Vi er glade og stolte over, at det er lykkes os at komme igennem, og jeg er fuld af taknemmelighed overfor medarbejderne, som arbejdede hårdt for at vi kunne klare det. 

Fleksibel tilgang

- Det er klart, at vores fokus har været på at opretholde produktionen, og der har jo nok været nogle ordre, som er gået vores næse forbi i løbet af det seneste år, fordi vi har haft opmærksomheden på at rette op på ødelæggelserne. 

- Vi har været i branchen i 50 år, og har kun overlevet fordi vi har været fleksible og gode til at omstille os. Det tror jeg har været med til at bringe os igennem. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078