23948sdkhjf

Danfoss sænker temperaturen på kontoret: "Det kan lyde som en bagatel, men kan få stor betydning"

Danfoss' ansatte skal have de uldne sokker på, når de møder på arbejde. Pr. 1. oktober har virksomheden sænket temperaturen med 3-4 grader på alle lokationer i Danmark.

I alle offentlige bygninger har temperaturen siden lørdag været på 19 grader for at spare på energien. Og nu følger Danfoss trop, skriver termostatvirksomheden i en pressemeddelelse.

- Selvom vi ikke løser energikrisen ved at sænke temperaturen på vores lokationer, kan vi være med til at understrege vigtigheden af at bruge de knappe ressourcer så effektivt som muligt i den kommende vinter. Mange offentlige bygninger i hele Europa skruer ned for varmen, og vi følger trop. Det kan lyde som en bagatel, men kan få stor betydning, hvis vi alle reducerer energiefterspørgslen, siger Kjell Strøm, direktør for Danfoss Nordeuropa.

Danfoss sænker første temperature på alle danske kontorer, fabrikker og varelagre. I den kommende tid vil temperaturen også blive sænket på andre Danfoss-lokationer, blandt andet i Tyskland.

- Sikkerhed kommer altid i første række hos Danfoss, og være prioritet er at sikre vores medarbejdere, deres familier og lokalsamfundene. Derfor aftales de konkrete tiltag lokalt. Vi indfører samtidig initiativer såsom at lægge tæpper ud, så ingen kommer til at fryse, siger Kjell Strøm.

Og de ansatte hos Danfoss skal da også vænne sig til, at det bliver koldere at komme på arbejde med en temperaturændring på 3-4 grader.

- Temperaturen ligger ved normale udetemperaturer mellem 20 og 23 grader på kontorer og i produktionen og 18-20 grader i lagerhallerne. Fremover vil temperaturen komme til at ligge i den lave ende af intervallet med hensyntagen til arbejdsmiljøet, siger Kjell Strøm.

Danfoss forventer, at man ved at sænke temperaturen på de danske lokationer kan spare, hvad der svarer til opvarmningen af 100 husstande.

Danfoss tager desuden tiltag for at spare på energien i Tyskland, Polen, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Estland, Letland, Litauen, Slovenien, Slovakiet, Frankrig og Italien.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094