23948sdkhjf

Brødproducent kan alligevel modtage gas under alvorlig forsyningskrise

Energinet har mandag opdateret listen over de kunder, der først kommer til at undvære gassen i tilfælde af en alvorlig forsyningskrise, og en af landets store fødevarevirksomheder glimrer nu ved sit fravær.

Det skriver Finans.

Listen er opdateret, da 18 gaskunder har ansøgt Energinet om at komme af listen, og for tre er anmodningen imødekommet. Det gælder udover Kohberg Bakery Group også storgartneren Alfred Pedersen & Søn samt raffinaderiet Avista Green.

At Kohberg ikke længere er kategoriseret som en ikke-beskyttet gaskunde skyldes, at brødproducenten de seneste måneder har arbejdet indædt på at mindske afhængigheden af naturgas.

– De seneste måneder har vi lavet en masse energiforbedrende tiltag og dermed reduceret energiforbruget. Samtidig har vi lukket et gasfyret kraftvarmeværk, der har givet varme til hele bageriet. I stedet har vi investeret i seks industrivarmepumper, der kører på el, fortalte administrerende direktør René Normann Christensen forleden til Finans.

De forskellige manøvre har reduceret virksomhedens gasforbrug med 24 pct., og dermed er Kohberg årlige gasforbrug presset under de årlige 2,3 mio. kubikmeter naturgas, der er grænsen for, hvornår en virksomhed klassificeres som ubeskyttet.

Listen over ikke-beskyttede gaskunder rummer fortsat en række danske fødevarevirksomheder, blandt andre Arla Foods og Danish Crown.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188