23948sdkhjf

Selvejende købmænd afviser regeringens henstandsordning: Under fire procent vil tage imod den

De selvejende købmænd er ualmindeligt hårdt presset af de voldsomme energipriser. For langt de fleste købmænd er der tale om energipriser, der er det tredobbelte af det, priserne var på samme tid sidste år.

For mange af de selvejende købmænd betyder det, at deres eksistensgrundlag er væk udelukkende på grund af energipriserne.

Men alligevel takker købmændene nej til regeringens henstandsordning.

Rent faktisk viser det sig, at under 4 procent af de selvejende købmænd vil benytte regeringens henstandsordning for at komme igennem energi-pris-krisen.

Det viser en aktuel undersøgelse fra De Samvirkende Købmænd (DSK), der netop er foretaget.

Nej tak

DSK har henover tre dage ultimo september indsamlet svar fra et repræsentativt udsnit på 120 respondenter blandt selvejende købmænd for at få os et billede af den aktuelle situation. Her er svaret meget enslydende.

I forhold til regeringens tilbud om at udskyde dele af energiregningen med tilbagebetaling de kommende fem år til en rente på formentlig 4,4 procent, så er svaret helt klart et ”nej tak”.

Hele 72 procent siger klart ”nej tak”, og under 4 procent takker ”ja”. At udskyde elregningen vil for mange købmænd være at betragte som en møllesten om halsen. Det vil være en gældsspiral, det kan være svært at se sig ud af de kommende fem år, skriver DSK i en pressemeddelelse.

70 procent af de selvejende købmænd mener, at det i ”høj grad” eller ”meget høj grad” vil få konsekvenser for deres butiks eksistens, hvis priserne fortsætter deres himmelflugt, og der ikke kommer en bedre hjælpepakke end den eksisterende ”Vinterpakke”.

Presser lokalsamfundet

En overvejende del af de adspurgte – godt 86 procent – forventer eller forventer måske at skulle afskedige medarbejdere som en konsekvens af de øgede energipriser.

- Hvis vi ønsker, at det også fremadrettet skal være muligt at handle dagligvarer der, hvor vi bor – også i de mindre lokalsamfund, – så er det nu, der skal handles. De selvejende købmænd er presset i en grad, der truer den fortsatte drift. Det vil skade lokalsamfundet og den sammenhængskraft, vi i årevis har arbejdet målrettet for, siger adm. direktør i DSK, John Wagner, og fortsætter:

- Det er ikke rimeligt bare at tilbyde købmændene yderligere gældsposter i form af ”kviklån” for at redde lokalsamfundene. Det er nu vores politikere skal på banen med mere holdbare løsninger.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.252