23948sdkhjf

SMV'erne kalder på bedre vilkår: Vi er Danmarks rygrad

SMV Danmark beder en kommende regering om lettere vilkår for erhvervslivet. 

Krise efter krise har sat sine spor hos de små og mellemstore virksomheder, og det betyder, at der nu er hårdt brug for at lette vilkårene for at drive virksomhed i Danmark.

Det skriver SMV Danmark i en pressemeddelelse. 

- De mindre virksomheder har været gennem en coronakrise, en forsyningskrise, og nu står de midt i en energikrise. Mange af dem har en tyndslidt økonomi og ser frem mod strenge tider. Så det er helt afgørende, at det kommende Folketing sikrer, at virksomhederne får de bedste betingelser for at virke. Med så få snubletråde som muligt, udtaler Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMV Danmark, i pressemeddelelsen.

Ifølge ham tegner medlemmerne et klart billede af, hvad der spænder ben for dem.

- Vi har spurgt de små og mellemstore virksomheder, og deres største udfordringer er: Alt for mange administrative byrder, stram regulering og krav om indberetninger til myndighederne, mangel på kvalificeret arbejdskraft og høje skatter, afgifter og gebyrer, siger Jakob Brandt i pressemeddelelsen.

Holder lokalsamfund sammen

Han minder om, at erhvervslivet er med til at velfærdssamfundet løber rundt.

- Jeg ser frem til, at politikerne i valgkampen kappes om, hvem der vil gå længst for at gøre noget ved erhvervslivets udfordringer. For uden et velfungerende erhvervsliv, der har de bedste betingelser, er der ikke penge til flere sygeplejersker, flere pædagoger, Arnepension og alt det andet, som politikerne gerne vil give vælgerne, siger han.

SMV Danmark repræsenterer cirka 18.000 medlemmer, som alle er små og mellemstore virksomheder. Ifølge SMV Danmark er 99 pct. alle danske virksomheder små eller mellemstore, og ifølge Jakob Brandt er de meget mere end statistik.

- Ud over de mindre virksomheders økonomiske betydning for Danmark, er virksomhederne med til at holde lokalsamfundene sammen. Det er den lokale smedevirksomhed, der træder til, når jobcenteret har en langtidsledig, der skal hjælpes ind på arbejdsmarkedet eller den lokale tømrer, der gratis vedligeholder fodboldklubbens tribune. De er hjertet i lokalsamfundet og rygraden i Danmark, og deres eksistens er af afgørende betydning. Også derfor forventer jeg, at alle folketingskandidater er uhyre bevidste om, hvordan det står til med de lokale virksomheder. Vi hjælper i hvert fald meget gerne med viden og forslag, der kan klæde erhvervsvenlige kandidater på, siger Jakob Brandt i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094