23948sdkhjf

Problemer med Baltic Pipe: Polen må vente på gas fra dansk rørledning

Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde bliver forsinket yderligere. Modtageterminalen for gas fra den norske gasrørledning Europipe II skulle være gået i drift lørdag den 8. oktober, men det er nu udsat til den 20. oktober 2022.

Forsinkelsen skyldes udfordringer med blandt andet kontrolsystemerne, oplyser Energinet.

- Vi må erkende, at de tekniske udfordringer på det komplekse anlæg er så store, at vi ikke kan gå i drift i Nybro som planlagt. Det har vi meddelt gasmarkedet i dag, fredag. Vi arbejder hårdt på at løse problemerne, og heldigvis har vi et godt samarbejde med vores entreprenører på stedet, siger Torben Brabo, Energinets direktør for Internationale Relationer.

Forsinkelsen betyder, at gas fra Europipe II først kan strømme ind i Baltic Pipe via Nybro fra 20. oktober. Det får ikke betydning for gasmængden til Polen. Baltic Pipe blev som planlagt sat i drift med delvis kapacitet lørdag den 1. oktober – helt nøjagtigt kl. 6.10 om morgenen – og siden er polakkerne blevet forsynet med gas gennem den nye gasrørledning.

Slutningen af november

Mængden af gas til Polen vil løbende blive øget frem til fuld idriftsættelse i slutningen af november. 

Idriftsættelse med fuld kapacitet – op til 10 milliarder kubikmeter gas om året – kan som tidligere meddelt ske en god måneds tid før oprindeligt planlagt, fordi det er gået hurtigere end forventet med at lægge de sidste rørledninger i jorden i Østjylland og på Vestfyn. 

Her måtte arbejdet ellers ligge stille i en længere periode på grund af manglende miljøtilladelse.

Således bliver den allersidste svejsning på den del af gasrørledningen, der ligger i jorden, udført i denne uge.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Baltic Pipe
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25