23948sdkhjf

Hybrid-badehotel bliver godkendt på Samsø

Planerne for Samsø Strandhotel er en sagsbehandling fra at kunne omdanne en gammel cementvarefabrik på Samsø til en nyfortolkning af det klassiske badehotel.

Folkene bag hotelplanrene ud til Sælvigbugten på Samsøs vestside melder således, at landzonetilladelsen er i hus med ordene ”Et afgørende skridt på vej mod realiseringen af drømmeprojektet!” på Samsø Strandhotels LinkedIn-side.

I forvejen har projektfolkene sat flueben ved Kystdirektoratet, Bolig- og planstyrelsen samt Kommunalbestyrelsen på Samsø.

– Så er det ”bare” almindelig sagsbehandling for at det kan lykkes – for der er truffet politisk beslutning allerede, lyder det også fra projektfolkene.

Hybridhotel 

Hotellet skal have 27 værelser og betegnes som en hybrid mellem et dansk badehotel og et spahotel. Strandhotellet skal have restaurant, vinbar, pejsestue, fitness - og både rooftop spa og spa i kælderen. Derudover behandlerrum og yogastudio placeret som mobile enheder i terrænet.

Strandhotellet er tegnet af Loop Arkitekter i samarbejde med SLA, og beskrives af førstnævnte som ”et lyst og let nordisk strandhotel i enkle rammer og med gode og stemningsfulde lysindfald.” Byggeriet er således tegnet med træfacader og med lyse betongulve og interiør i træ.

For nu mangler fortsat noget tegningsarbejde for arkitekterne, fortæller bagmand og projektleder Lasse Kronholm til Estatemedia.

Skulderklap og kæmpe aktiv

Pengene til hotelprojekter kommer fra en investorkreds fra eller med forbindelse til øen i Kattegat. Blandt det fremhæver Lasse Kronholm overfor Estatemedia tidligere partner i og medejer af Årstiderne Arkitekter, Mikkel Westfall:

– For os er hans engagement et skulderklap, både i forhold til arkitekturen, men især bæredygtigheden i hotellet. Mikkel Westfall er nemlig også investor og bestyrelsesmedlem i Havnens Hænder, som sælger biogene byggematerialer, siger Lasse Kronholm til mediet og uddyber:

– Dermed har han fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for bæredygtigt byggeri, og han kender alle faserne i ejendomsudvikling. Det er et kæmpe aktiv for os, at han også har sagt ja til at være en del af vores advisory board.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078