23948sdkhjf

Største engelske opgave til dato til dansk arkitektvirksomhed

Det 200.000 kvm store projekt er det seneste af tre omfattende opgaver, SLA har vundet i London de seneste år

Det danske landskabsarkitektfirma SLA skal planlægge og designe byrum, gader og parker i byudviklingsområdet Silvertown Royal Docks i London.

Det skriver Børsen.

Opgaven med byrumsmasterplanen i det 200.000 kvm nye bykvarter ved den gamle industrihavn er SLA’s største i Storbritannien til dato.

Ifølge Børsen henter SLA et “større, etcifret millionbeløb” på den engelske opgave.

Ud over SLA arbejder firmaet Churchman Thornhill Finch også på landskabsdelen på det store projekt.

Silvertown Royal Docks omfatter mere end 6.000 nye boliger i området i det østlige London, som tidligere var præget af havneanlæg, fabrikker og alskens aktivitet på Themsen. Heri ligger også nye arealer til arbejdspladser, kultur og sociale formål. 

Byggeriet ventes at løbe op i 30 mia. kr.

Silvertown-projektet er det seneste af flere, som SLA har vundet i England. Sidst i 2022 kunne landskabsarkitekterne skrive det 160.000 kvm store Earls Court-projekt i det centrale London i bogen. Projektet har et samlet anlægsbudget på 103,2 mia. kr.

Året før blev SLA udpeget som Public Realm & Landscape Masterplanner for det 25 ha store Euston Station & Neighborhood-projekt i det centrale London.

Goodbye London

Mens SLA har succes i London, har et andet kendt dansk arkitektfirma valgt at trække sig fra det engelske. 

Som tidligere beskrevet i Licitationen - Byggeriets Dagblad, lukkede C.F. Møller sidst i december sit kontor i Storbritannien.

De økonomiske resultater var begrænsede, men Lone Bendorff, CEO i C.F. Møller Architects, pegede overfor Licitationen på flere forklaringer på, at firmaet valgte at lukke efter 18 år i England:

– London har de seneste år været et svært marked at operere i med den generelle udvikling i Storbritannien, der blandt andet tæller Brexit og covid-19, som helt overordnet har gjort det vanskeligt at drive et profitabelt kontor, lød det fra Lone Bendorff.

Ifølge Rasmus Astrup, der er partner i SLA, er konkurrencen mindre hård for landskabsarkitekter end bygningsarkitekter i London. 

Til Børsen fortæller han, at coronakrisen faktisk har åbnet kundernes øjne for vigtigheden af bymiljøer.

- Med brexit og corona kunne man nærmest ikke forestille sig et værre tidspunkt at gå ind i Storbritannien, men det har vist sig at være en fordel. Der er større opmærksomhed på livskvaliteten i byerne og at skabe byrum, hvor borgerne kan socialisere og bevæge sig i grønne områder, siger han til mediet.

Goodbye London: Stor dansk tegnestue er fortid i England

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125