23948sdkhjf

110 Kverneland-medarbejdere nærmer sig pension – og der er ikke nok til at tage over

Mangel på kvalificeret arbejdskraft i industrien er et højaktuelt tema i valgkampen. Danske industrivirksomheder kan ganske enkelt ikke besætte ledige stillinger, og skuer man ud i fremtiden, ser det endnu værre ud i takt med, at store årgange nærmer sig pensionsalderen. 

Det skriver Fyens.dk.

Et af de steder, hvor man kløer sig i hovedbunden for at finde løsninger, er hos landbrugsmaskineproducenten Kverneland i Kerteminde. Her står 110 medarbejdere til at gå på pension inden for de kommende fem år.

Selv har Kverneland for øjeblikket 30 lærlinge, men produktionsdirektør Morten Bundgaard Christensen vil gerne have endnu flere.

- Det hele starter hjemme ved middagsbordene og i klasselokalerne i grundskolen. Vi skal have børn og unge i tale. Deres forældre og lærere. Allerede fra 5. og 6. klasse skal vi tænde en gnist. En interesse for det erhvervsfaglige, siger Morten Bundgaard Christensen til Fyens.dk.

Han deltager tirsdag i en valgdebat hos virksomheden Jeros i Ringe, hvor fremtiden for den danske indsutri netop er på programmet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109