23948sdkhjf

Sygehusbyggeri får digitalt elevbesøg - skal tiltrække faglært arbejdskraft

Et nyt initiativ gør nu en alternativ indsats for at få flere til at vælge en byggeuddannelse. Omkring 400 elever fra hele landet skal på virtuelt besøg på et af Danmarks største hospitalsbyggerier.

Det sker den 12. oktober med digitalt byggepladsbesøg på Region Sjællands store hospitalsbyggeri i Køge, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Her får de hundredvis af elever indsigt i, hvad man laver på en byggeplads og høre om, hvad man kan med en byggefaglig erhvervsuddannelse.

Ad den vej vil man gøre noget for at ændre på, at byggeriet har svært ved at tiltrække faglært arbejdskraft, og at de unge fravælger de erhvervsfaglige byggeuddannelser.

Oplagt, når man nu investerer 4 milliarder

Projekt Sjællands Universitetshospital i Køge er vært for initiativet, der er kommet til verden i et samarbejde mellem Bygherreforeningen og nyhedsmediet Seismogram.

– Det er vigtigt for os som region, at vi får en veluddannet befolkning. Så det er oplagt for os at benytte lejligheden til at gøre unge opmærksomme på muligheden for at vælge en erhvervsuddannelse, når vi nu investerer 4 mia. kr. i et hospitalsbyggeri, siger projektdirektør for Projekt Universitetshospital Køge Helle Gaub i pressemeddelelsen.

I byggeriets test-faciliteter opstilles i dagens anledning et studie, hvor også elever fra folkeskolens afgangsklasser og lærlinge fra erhvervsskolen EUC Sjælland deltager.

I debatten besvares spørgsmål som, hvordan kan flere kvinder se sig selv, som lærlinge i byggeriet? Og tilsvarende unge fra blandt andet etniske minoriteter? 

En række lærlinge og svende medvirker. Der er undervejs afstemninger online for alle tilmeldte klasser.

- Der er brug for at tage nye midler i brug, og derfor er vi glade for at samarbejde med en af landets største hospitalsbyggerier om at give unge i hele landet indsigt i byggeriet, og på en helt ny måde, udtaler Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.

Målet med indsatsen er at få flere til at vælge erhvervsuddannelserne, og at også entreprenørerne har fokus på at ansætte lærlinge.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468