23948sdkhjf

Sygehus-byggeri på Sjælland rykker aflevering igen, igen

Patienter på Sjællands Universitetshospital i Køge kommer ikke til at ligge i en seng i den nye, cirka 25.000 kvm sengebygning i år, melder Region Sjælland nu ifølge TV2 Øst.

Totalentreprenøren på den nye sengeafdeling på supersygehuset i Køge, det italienske Joint Venture Itinera/CMB, er stødt på nye udfordringer.

– Det, vi døjer mest med nu, er vores IT-netværk. Det skal være helt oppe at køre, før man kan få hjertestop- og patientkald til at fungere og før, at man kan få bygningsovervågningssystemer til at fungere. Ellers kan man ikke få ibrugtagningstilladelser, for det hele skal spille, og alle brandforhold skal være på plads, fortæller Helle Gaub, projektdirektør i Region Sjælland, til TV2 Øst.

Forsinkelse betyder nok en forsinkelse, så aflevering af den otte etagers sengebygning nu er sat til den 28. oktober i år. Efter afleveringen skal den 25.000 kvm sengebygning møbleres og på anden vis gøres klar til at tage imod patienter. Flytningen af patienterne kommer derfor ikke til at ske før første kvartal 2023.

Regionen: Den overordnede plan holder

Så sent som i maj blev afleveringen rykket fra 15. juni til 15. august, fordi totalentreprenøren ikke kunne komme i mål med de afsluttende tests af alle de nye løsninger, der er led i afleveringen af byggeriet. Ved samme lejlighed blev flytningen af de første patienter rykket til oktober.

Tidligere endnu var afleveringsdatoen rykket fra efteråret 2021 til juni 2022.

Hospitalsbyggeriet i Køge som helhed bliver dog ikke forsinket af den nye afleveringsdato for sengebygningen, vurderer Region Sjælland. Den sidste sengebygning ventes fortsat afsluttet i fjerde kvartal af 2025.

Foruden senge- og behandlingsbygningerne udvides universitetshospitalet i Køge med laboratorier og nuklear medicin, sterilcentral, energicentral, varemodtagelse og apoteksenhed, vidensbygning samt Steno Diabetes Center Køge.

I alt udvides for 4 mia. kr. (2009 priser) - heraf har senge- og behandlingsbygningerne et budget på 2,4 mia. kr.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11