23948sdkhjf

Dansk landshold er ved at være klar til årets højdepunkt: Verdensmesterskaber med økse og sav

Når VM i Timbersports om et par uger løber af stablen i Göteborg, er det danske landshold klar til at skrive verdenshistorie. Med på holdet er nemlig Felixia Banck, der som første kvinde nogensinde stiller op i den prestigefyldte ekstremsportskonkurrence.

– Det er på tide, at flere kvinder indtager Timbersports-scenen – også ved et VM. Jeg er både stolt og beæret over at repræsentere Danmark, og håber, at det kan åbne døren for flere kvindelige atleter i fremtiden, siger Felixia Banck.

I løbet af den intense konkurrencesæson i Timbersports, der startede i maj, er danske atleter kommet på scenen i både nordiske og europæiske konkurrencer. Gennem sæsonen er der blevet dannet et landshold, der ved de nordiske mesterskaber i august stillede op sammen for første gang. Nu gælder det sæsonens højdepunkt, VM i Gøteborg, og der er blevet trænet hårdt til konkurrencen.

– Jeg er ved at komme mig over en skade, og nu bruger jeg mange timer med min motorsav hver dag for at træne Stock Sav disciplinen. Jeg føler, at min form er ved at blive rigtig god, og jeg ved også, at alle i teamet arbejder hårdt på at blive endnu bedre og være klar til at træde op på konkurrencescenen, fortæller Felixia Banck.

Gode chancer

Over 100 atleter fra 20 nationer indtager den 28.-29. oktober Partille Arena lidt uden for Göteborg i Sverige. Med knivskarpe save og økser skal det danske landshold dyste ved fredagens holdkonkurrence i eliminationsdueller med hold på fire. Hver atlet gennemfører hver sin disciplin i stafetlignende heats, og holdene konkurrerer i de fire discipliner: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop.

– Alle træner hårdt for at være i så god form som muligt inden VM. Der er gode chancer for, at vores hold klarer tidsgrænsen, siger den 22-årige landsholdsdeltager Bo Andersen og fortsætter:

– At kunne deltage i VM og gøre comeback sammen for Danmark føles stærkt. Jeg er i mit livs bedste form, og jeg glæder mig til at konkurrere med resten af holdet og repræsentere vores hjemland.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094