23948sdkhjf

Texas-delegation sejlede med elfærge i Esbjerg: Det er strategisk vigtigt at få vist vores grønne løsninger frem

En delegation fra Texas har netop besøgt Esbjerg for at se på grønne løsninger og tog også turen til Fanø med elfærgen ‘Grotte’

Gønne elfærger er måske ikke lige den første tanke, man får, når ordet Texas kommer op, men ikke desto mindre var en delegation fra Texas forleden på besøg i Esbjerg for blandt andet at se på grønne erhvervsløsninger - herunder også elfærger. Det var Udenrigsministeriet, som officielt var værter for delegationen, som da også var med elfærgen ‘Grotte’ til Nordby på Fanø og retur.

Med i arrangementer var Claus Larsen, som er landechef for Danfoss Drives, der har leveret flere af de tekniske løsninger til ‘Grotte’.

- Når man gør Texas op som økonomi, så svarer staten alene til verdens niende største økonomi. Samtidig er det den stat med størst vækst i hele USA, så det er strategisk vigtigt at få vist vores grønne løsninger frem, siger han i forbindelse med besøget.

For ham var det vigtigt at kunne vise grønne løsninger, der allerede er implementeret og virker.

- Elektrificering er en megatrend, og det er et område, hvor Danfoss står stærkt og er en global leder. Elfærgen ‘Grotte’ er et glimrende eksempel, men der er også muligheder inden for PtX, uddyber landechefen.

Og besøget har da også givet inspiration, som deltagerne kan tage med hjem til Houston i Texas.

- Det var værdifuldt at besøge Esbjerg Havn og se de grønne fremskridt her. Det var også imponerende at sejle med den elektriske færge. Jeg ser frem til at komme hjem og dele visionerne og mulighederne med mine kolleger i Houston, fortæller kaptajn Bill Diehl, direktør i Greater Houston Port Bureau.

Landechef Claus Larsen, Danfoss Drives, er også glad for at kunne vise de grønne løsninger frem.

- Det handler om at vise løsningerne, så erhvervsdelegationen og politikere er inspirereret, når de skal træffe beslutninger derhjemme om fremtidige investeringer, siger han.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062