23948sdkhjf

DI Byggeri vil vælte Instagram med godt snedkerhåndværk

Det er tid til at finde kameraet frem og stille skarpt på det gode snedkerhåndværk. Snedkersektionen i DI Byggeri sætter gang i Instagram-konkurrencen #snedkermade

Dansk snedkerarbejde har i årtier nydt stor anerkendelse både herhjemme og i udlandet. Og i perioder, hvor pandemier, krige og energikriser kradser, er der noget særligt beroligende ved det håndgribelige og ærlige træarbejde. Måske er det derfor, at snedkerarbejde i høj kvalitet bliver ved med at være efterspurgt – selv når økonomien er usikker og smørpriserne er på himmelflugt.

Det skriver Snedkersektionen i DI Byggeri i en pressemeddelelse.

- Man kan måske sige, at smukt snedkerhåndværk er blevet en del af den danske DNA, og en kilde til national stolthed. Det gælder både, når vi snakker designermøbler, køkkener og inventar. I dette års konkurrence vil vi igen sætte fokus på det gode, danske snedkerhåndværk og processen bag. Fra ubehandlet træ, værktøj og savsmuld til det færdige produkt – uanset om det er et smukt designet stol eller en smukt svungen gesimsliste, siger Patrick Zaubitz, der er chefkonsulent i Snedkersektionen.

Med konkurrencen #snedkermade hylder Snedkersektionen det gode, danske snedkerhåndværk og inviterer alle til at dele deres egne billeder af smukt snedkerarbejde og processen bag. Uanset om man er professionel med mange års erfaring eller nystartede hobbysnedker, der arbejder med træet på stuegulvet derhjemme. Det vigtigste er, at man kan fange detaljerne i gode billeder, der zoomer ind på processen i snedkerarbejdet.

Nøjagtige kurver greb fat om dommernes hjerter

Snedkersektionen omfatter de virksomheder i DI Byggeri, der beskæftiger uddannede snedkere (bygningssnedkere, møbelsnedkere, maskinsnedkere m.m.) Medlemskreds tæller knap 160 snedkervirksomheder, der beskæftiger uddannede bygningssnedkere, møbelsnedkere, maskinsnedkere m.m.

Da Snedkersektionen sidst afholdt konkurrencen #snedkermade på Instagram, var næsten 500 billeder med i kampen om en plads på medaljeskamlen. Et smukt komponeret billede af den fineste, bueformede gesimsliste fangede dog i særlig grad dommernes interesse og endte med at løbe med førstepladsen.

Den store interesse for at deltage i konkurrencen har betydet, at Snedkersektionen igen sætter gang i konkurrencen #snedkermade, hvor både private og professionelle får mulighed for at dele egne fotos af smukt snedkerarbejde og processen bag det.

Vind en Y-stol

Alle med en forkærlighed for lækkert snedkerarbejde kan deltage i konkurrencen ved at poste et eller flere fotos med #snedkermade på Instagram. Når konkurrencen er overstået, udpeger dommerne en første-, anden- og tredjeplads.

Førstepladsen modtager en smuk Y-stol af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn i sæbebehandlet bøg, vinderen af andenpladsen modtager en skammel i massivt eg fra Svanel, mens vinderen af tredjepladsen får overrakt et skære- og serveringsbræt fra Skagerak.

Sådan deltager du i konkurrencen:

  • Tag et lækkert billede af snedkerhåndværkets detaljer eller proces
  • Upload dit billede på Instagram
  • Hashtag dit billede med #snedkermade
  • Konkurrencen løber frem til onsdag den 2. november. Du kan læse mere om den og betingelserne for at deltage her

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095