23948sdkhjf

Lokalpolitikere giver byggematador lov til at opføre sommerhuse i følsom natur

Smalt flertal i kommunalbestyrelsen giver Nordbornholms Byggeforretning lov til at opføre 11 nye sommerhuse i naturområde

Med det smallest mulige flertal i kommunalbestyrelsen på Bornholm får entreprenør Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning nu lov til at opføre 11 nye sommerhuse i naturområdet Langbjerg ved Sandvig.

Det er et område, som kommunalbestyrelsen ellers tidligere har optaget som en del af Bornholms bidrag til Grønt Danmarkskort, skriver Bornholms Tidende.

Stemmerne faldt 12 mod 11 i byrådssalen i Rønne, og flertallet bestod af Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre, Bornholmerlisten og Kristendemokraterne, som ifølge avisen vandt den snævre afstemning over Socialdemokratiet og Enhedslistens i alt 11 mandater.

Socialdemokratiet foreslog Kim Christiansen at finde et andet sted at bygge.

- Der er masser af sommerhusområder, der godt kunne bebygges. Men det her er vold mod naturen. Så vi synes, at man skal lade det område ligge, hvor det er, og så kan de bygge sommerhuse et andet sted, sagde gruppeformand Jonna Nielsen (S).

De blå partier pegede derimod på, at området ved Langebjerg ikke er mere uberørt natur, end at en vej passerer igennem, og at der i forvejen ligger sommerhuse i området.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078