23948sdkhjf

Politikere vil beskatte stort Mærsk-overskud, men virksomheden ser mod lavere indtjening

Mærsk kunne sidste år fejre, at de slog en danmarksrekord, da de offentliggjorde deres årsregnskab. Godt 118 mia. kr. stod der på bundlinjen, da året var slut, og mens det beløb er imponerende nok i sig selv, så tyder alt på, at rederi- og logistikmastodonten overgår sig selv i 2022. 

Det har ført til, at Mærsk og andre rederier er kommet i politisk søgelys.  Senest var det Enhedslistens Mai Villadsen, der ønskede at beskatte såkaldt "overnormal profit" hos eksempelvis Mærsk. 

Men nu er der noget, der tyder på, at tiderne er ved at ændre sig for de rekordhøje overskud. 

For den exceptionelt høje indtjening på containermarkedet har tiltrukket nye aktører og fået de eksisterende rederier til at bestille nye skibe.

Konsekvensen er, at Mærsk står foran et dramatisk fald i indtjeningen. Det skriver Berlingske.

Forventningen er stadig, at Mærsk runder et overskud på 200 mia. kr. for 2022, men allerede næste år ventes det tal som minimum halveret, mens overskuddet for 2024 ventes at nå "normale niveauer".

- Indtjeningen har været ekstrem i Mærsk, og ingen har regnet med, at det ville fortsætte. De har sprængt alle rammer for, hvad man troede var muligt i containerfragt. Men nu står vi foran en situation med faldende rater og væsentligt lavere indtjening i Mærsk, siger Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank til Berlingske.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094