23948sdkhjf

Syddjurs Kommune annullerer udbud af 112.800 kvm nær Aarhus

Udviklingen af 112.800 kvm til boligområde i Hornslet, en snes kilometer nord for Aarhus, bliver udskudt.

For to måneder præsenterede Syddjurs Kommune ellers et udbud for investorer og byudviklere i Hornslet, som også omfatter omkring 40.000 etagemeter byggeret til både tæt-lav boliger, etagebyggeri og alment byggeri.

Siden har den forværrede situation i markedet skabt en usikkerhed blandt investorer, som gør mange tilbageholdende med at igangsætte nye, store projekter. Det rammer også udviklingen i Hornslet Vest, hvor der er færre interesserede i at give tilbud, lyder det nu fra Syddjurs Kommune, som tager konsekvensen:

”Som følge af den nuværende markedssituation er Syddjurs Kommune desværre nødsaget til at annullere udbuddet af Hornslet Vest. Det er Syddjurs Kommunes forventning, at området genudbydes på en senere tidspunkt,” skriver kommunen således i udbuds- og overvågningsværktøjet iBinder.

Beslutningen om at udskyde udbuddet blev officielt truffet af kommunens økonomiudvalg 12. oktober 2022, skriver kommunen i en pressemeddelelse

Timing og kvalitet

Udbuddet annulleres formelt på nuværende tidspunkt, men at der vil ske et genudbud, så snart det er muligt, understreger kommunen også.

Syddjurs Kommune har høje ambitioner for udviklingen af Hornslet Vest og derfor skal udviklingen også først ske, når markedet er parat til det. Kommunen vurderer, at udbuddet stadig er meget attraktivt for investorer med stærke byudviklingskompetencer, men at udfordringerne alene skyldes de helt ekstraordinære markedsforhold, som opleves lige nu.

– Udviklingen skal foregå på den rigtige måde, med kvalitet og med den rette timing. Derfor udskyder vi udbuddet, til markedet og den globale situation atter er gearet til det, og vi holder linjen varm til de parter, som allerede har udvist interesse, siger borgmester Michael Stegger Jensen i pressemeddelelsen.

Hvis der måtte være tilbudsgivere, som er i gang med at udarbejde tilbud på opgaven, er arbejdet således ikke spildt, men kan genbruges i et kommende genudbud.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.348