23948sdkhjf

Hotel og 500 huse skal bygges når Djurs Sommerland

Djurslands største anlægsprojekt nogensinde skal trække turister til året rundt

Et nyt, stort feriecenter med en fortsat hemmelig, europæisk aktør i ryggen er op vej midt på Djursland. 

Der bliver tale om Djurslands største anlægsprojekt nogensinde, skriver det lokale medie SyddjursLIV ifølge Århus Stiftstidende.

Feriecenteret, der omfatter hoteller, ferielejligheder og godt 500 feriehuse, skal opføres nord for byen Nimtofte nær Djurs Sommerland og Lübker Golf & Spa Resort. Med projektet er det også planen at investere i aktiviteter, som trækker turister til året rundt.

Ét element i større plan

Feriecenterplanerne indgår i udviklingsprojektet Hjertet af Djursland, som Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og Aarhus Kommune samt Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitAarhus og Realdania står bag.

Udviklingsplanen er udarbejdet af et konsulentteam bestående af Gustin Arkitekter, Sweco, Kvistgaard og Hird.

– Der er udsigt til godt 300 nye arbejdspladser i forbindelse med Hjertet af Djursland, der skal opføres i bæredygtige og naturvenlige materialer som sikre, at den natur og landskabskvalitet, som altid har været området største aktiv bliver styrket med projektet, siger landskabsarkitekt Mathias Meldgaard fra netop Gustain Landskab ifølge Århus Stiftstidende om projektet.

Ifølge SyddjursLIV kan der blive sat navn på den hemmelige aktør bag Hjertet af Djursland inden for få uger eller måneder.

Vision for Hjertet af Djursland

Hjertet af Djurslands ambition er at være et kraftcenter for helårsturisme, der tiltrækker nationale og internationale gæster.

I Hjertet af Djursland er der tydelige rammer for en bæredygtig udvikling med respekt for områdets natur, historie og lokalsamfund.

I udviklingen af Hjertet af Djursland tages der hensyn til miljø, klima og landskab, når der udvikles nye projekter.

Fakta:

  • I 2021 foretog turisterne i alt 2,2 mio. overnatninger i kommercielle overnatningsfaciliteter i Syddjurs og Norddjurs kommune.
  • Turismen skaber til sammen en omsætning på i alt 3,3 mia. kr. i Syddjurs og Norddjurs Kommuner.
  • Turismen bidrager med 2.239 årsværk i Syddjurs Kommune og 1.656 i Norddjurs Kommune.

Kilde: Syddjurs Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097