23948sdkhjf

Lokalforening vil bygge 127 meter høj port til Sjælland: Skal indeholde museum, butikker og teater

En 127 meter høj "innovativ og bæredygtig tårnbygning" som et velkomstcenter nær Storebæltsbroen på Sjælland. Denne Gateway til Sjælland er en gruppe lokale kræfter gået sammen om at gøre til virkelighed og har dannet ”Foreningen for etablering af ejerskabskonsortie til opførelse af ”Gateway til Sjælland”.

Prisen ligger på anslået 2 mia. kr., skriver SN.dk.

Ideerne om indhold i den 107.000 kvm store konstruktion omfatter hotel, museum, boliger, erhverv, butikker, teater og en præsentation af seværdigheder på Sjælland præsenteret med brug af den nyeste teknik inden for lys, lyd, virtuelt reality og hologramteknik.

Og som kronen på værket skal der være udsigtsplatform i stil med skovtårnet på Sydsjælland i toppen samt en restaurant – roterende, naturligvis.

Nyeste teknologi

- Der er intet mindre end et spektakulært projekt som kan ”sælge” hele vores område og projektens navn derfor også Gateway til Sjælland, skriver Jacob A.G. Stryhn, adm. direktør i Agreement Consulting, i et opslag på LinkedIn og fortsætter:

- Projektet er båret på lokale kræfter og således har vi indtil nu investeret med allokeret ressourcer til projektering, kalkulationer, design-udarbejdelse, materiale, film og utal af møder blandt andet med mulige investorer etc. igennem efterhånden mange måneder.

Bygningen skal ifølge Agreement Consulting både indvendigt og udvendigt, baseres på at anvende nytænkende teknologi og IT, så det fremstår som et visuelt pejlemærke for fremtidig udstillingsteknik og innovativt byggeri. 

Ingeniør og arkitekt Sven Heiner er idemand bag tårnet. Projektgruppen bag projektet omfatter ifølge SN.dk også Fjerring A/S, Agreement Consulting ApS og Skælskør Arkitekterne samt en erhvervsnavne.

Foreningen bag projektet søger nu fonde for nogle millioner, som skal bringe tårnplanerne videre via forundersøgelser af rentabilitet og tekniske udfordringer, udarbejdelse af forprojekt og lignende.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094