23948sdkhjf

SMV Danmark om S-inflationspakke: - Vi vil se det ske

Socialdemokratiet foreslår en inflationspakke målrettet små og mellemstore virksomheder. SMV Danmark møder forslaget med skepsis.

- Det er jo positivt, at flere partier foreslår hjælp, som ikke puster til inflationen.

Sådan lyder den overordnede reaktion fra administrerende direktør for SMV Danmark, Jakob Brandt på, at Socialdemokratiet netop har foreslået en inflationspakke, hvori partiet målrettet små og mellemstore virksomheder foreslår at udskyde betaling af corona-lån til staten, samt skat og moms. 

Det forslag bifalder Jakob Brandt umiddelbart.

- De fleste af vores medlemmer har ikke interesse i at låne mere. Udskydelsen af tilbagebetalingen af corona-lånene vil være det vigtigste for vores medlemmer, lyder det.

Men bifaldet stopper også der. For der mangler noget, mener han.

- Mange af vores medlemmer er pressede på deres likviditet, og nu begynder der at komme højere regninger ind ad døren samtidig med, at de skal betale corona-lånene tilbage, så derfor er det afgørende på hvilke vilkår udskydelsen af tilbagebetalingen foregår, siger han.

Desuden møder Jakob Brandt de mange udspil med en generel skepsis.

- Vi synes, det er godt, at man fra partiernes side har fokus på det, men vi er også godt klar over, at der er en valgkamp i gang, og vi vil se det ske på den anden side af valget, siger han.

Møgalvorligt

Allerede for en måned siden, før valgkampens start, advarede Jakob Brandt om, at virksomhederne i yderområderne var pressede.

Siden hen har også beskæftigelsestal vist, at yderområderne er hårdest ramt. Ifølge Jakob Brandt er situationen værre nu.

- Det er møgalvorligt. Dog må vi sige, at de sidste dages udvikling i energipriserne er særdeles positivt, men vi må se, om det varer ved, lyder det.

Han forklarer, at det særligt er SMV'erne, der er ramt, simpelthen fordi de udgør en stor del af Danmarks virksomheder.

- Der er en vis tilbøjelighed til, at de virksomheder, man tænker på og nævner fra yderområderne er de store virksomheder, som man kender navnene på og som optræder i aviserne. Men 99 procent af vores 300.000 virksomheder i Danmark er SMV’er og cirka 98 pct. er små virksomheder med under 100 ansatte, lyder det. 

Ingen lønkompensation

Udover energikrisen præger også inflationen virksomhedernes situation. Her er det ifølge Jakob Brandt helt essentielt, at tiltagene går hånd i hånd.  

- Det, der bliver rigtig vigtigt nu, er, hvordan man sikrer, at medarbejderne forstår, at de ikke kan blive lønkompenseret fuldt ud i forhold til inflationen. Det har virksomhederne ikke råd til med de stigende priser, forklarer Jakob Brandt og uddyber:

- De fleste af vores medlemmer håber på at komme ud af 2022 med et 0-resultat. Det kommer ikke til at hænge sammen, hvis medarbejderne skal lønkompenseres, siger Jakob Brandt.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078