23948sdkhjf

Partiledere underskriver løfte til erhvervslivet

Otte partiledere har underskrevet et løfte til erhvervslivet om at nedbringe mængden af bureaukrati.

Erhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMV Danmark, har fået otte partiledere til at underskrive et løfte om at nedbringe mængden af bureaukrati i det offentlige.

Det skriver SMV Danmark i en pressemeddelelse.

- Noget bureaukrati er naturligvis helt nødvendigt. Men andet er dyrt og overflødigt, og det skal bekæmpes. Det går vi i gang med nu. Bureaukratiløftet skal hjælpe politikerne med at huske på kampen mod bureaukrati, både i valgkampen men også efter, de er blevet valgt ind i folketinget, udtaler Mia Amalie Holstein, der er vicedirektør i SMV Danmark, i pressemeddelelsen.

Løftet er suppleret med hashtagget #Bureaukratiløftet, og SMV Danmark har opfordret alle folketingskandidater til at tilslutte sig. Ifølge organisationen har 200 givet deres underskrift, og heraf de otte partiledere: Jakob Ellemann-Jensen (V), Søren Pape Poulsen (KF), Inger Støjberg (DD), Alex Vanopslagh (LA), Pernille Vermund (NB), Morten Messerschmidt (DF), Marianne Karlsmose (KD) og Franciska Rosenkilde (ALT).

Bureaukratiet udgør et stort problem i både det offentlige og private, mener Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMV Danmark.

- På velfærdsområdet stjæler det mening i arbejdet for de ansatte og tid fra patienter, ældre, handikappede og børn, og der bliver ansat flere administrative medarbejdere på bekostning af varme hænder. I det private erhvervsliv bruger SMV'erne mange millioner timer på kontakt med det offentlige. Hvert år. Det lægger beslag på titusindvis af ansatte, udtaler vicedirektøren i pressemeddelelsen.

Mia Amalie Holstein peger i pressemeddelelsen på, at der i første omgang bør indføres en politisk målsætning om, at de administrative byrder, som politikerne pålægger virksomheder og institutioner, samlet set ikke må stige. 

Når der indføres nye regler, skal der derfor fjernes regler, der giver tilsvarende byrder, mener SMV Danmark. Desuden skal det offentlige - hvor det er muligt - købe private data i stedet for at pålægge virksomheder en indberetningsopgave, lyder det i pressemeddelelsen.

- Det løser ikke hele problemet, men det er god start. Det vil tvinge politikere og embedsmænd til nøje at overveje om de regler, de ønsker at indføre, eller de indberetninger de vil have fra virksomhederne, nu også er så nødvendige, lyder det fra Mia Amalie Holstein i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094