23948sdkhjf

Partiledere underskriver løfte til erhvervslivet

Otte partiledere har underskrevet et løfte til erhvervslivet om at nedbringe mængden af bureaukrati.

Erhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMV Danmark, har fået otte partiledere til at underskrive et løfte om at nedbringe mængden af bureaukrati i det offentlige.

Det skriver SMV Danmark i en pressemeddelelse.

- Noget bureaukrati er naturligvis helt nødvendigt. Men andet er dyrt og overflødigt, og det skal bekæmpes. Det går vi i gang med nu. Bureaukratiløftet skal hjælpe politikerne med at huske på kampen mod bureaukrati, både i valgkampen men også efter, de er blevet valgt ind i folketinget, udtaler Mia Amalie Holstein, der er vicedirektør i SMV Danmark, i pressemeddelelsen.

Løftet er suppleret med hashtagget #Bureaukratiløftet, og SMV Danmark har opfordret alle folketingskandidater til at tilslutte sig. Ifølge organisationen har 200 givet deres underskrift, og heraf de otte partiledere: Jakob Ellemann-Jensen (V), Søren Pape Poulsen (KF), Inger Støjberg (DD), Alex Vanopslagh (LA), Pernille Vermund (NB), Morten Messerschmidt (DF), Marianne Karlsmose (KD) og Franciska Rosenkilde (ALT).

Bureaukratiet udgør et stort problem i både det offentlige og private, mener Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMV Danmark.

- På velfærdsområdet stjæler det mening i arbejdet for de ansatte og tid fra patienter, ældre, handikappede og børn, og der bliver ansat flere administrative medarbejdere på bekostning af varme hænder. I det private erhvervsliv bruger SMV'erne mange millioner timer på kontakt med det offentlige. Hvert år. Det lægger beslag på titusindvis af ansatte, udtaler vicedirektøren i pressemeddelelsen.

Mia Amalie Holstein peger i pressemeddelelsen på, at der i første omgang bør indføres en politisk målsætning om, at de administrative byrder, som politikerne pålægger virksomheder og institutioner, samlet set ikke må stige. 

Når der indføres nye regler, skal der derfor fjernes regler, der giver tilsvarende byrder, mener SMV Danmark. Desuden skal det offentlige - hvor det er muligt - købe private data i stedet for at pålægge virksomheder en indberetningsopgave, lyder det i pressemeddelelsen.

- Det løser ikke hele problemet, men det er god start. Det vil tvinge politikere og embedsmænd til nøje at overveje om de regler, de ønsker at indføre, eller de indberetninger de vil have fra virksomhederne, nu også er så nødvendige, lyder det fra Mia Amalie Holstein i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109