23948sdkhjf

Mercy Ships vender tilbage til Sierra Leone i 2023 – denne gang med deres nybygning

Med det splinternye hospitalsskib, ’Global Mercy’, løfter Mercy Ships i sensommeren 2023 niveauet for lokal kirurgi og tilbyder gratis livsforvandlende operationer i Sierra Leone

Mercy Ships har en mere end 20 år lang historie med den vestafrikanske nation Sierra Leone. Og efter endnu en gang at være blevet inviteret af Sierra Leones regering, kan Mercy Ships nu meddele, at organisationen vender tilbage til landet i sensommeren 2023 – denne gang med det splinternye hospitalsskib, ’Global Mercy’.

Det skriver den humanitære hjælpeorganisation Mercy Ships i en pressemeddelelse.

Bygningen af skibet har været længe undervejs, og der er stor forventning og begejstring over, at hun snart skal tilbage til Afrika efter det seneste besøg i juni Vibeke Hauge Førrisdahl, dansk generalsekretær i Mercy Ships

Mens Mercy Ships har besøgt Sierra Leone seks gange før, er besøget i landet det første for ’Global Mercy’. Organisationen var til stede i flere år efter krigen i perioden 2001-2004, hvor der var et enormt behov for kirurgisk hjælp. Dengang besøgte Mercy Ships landet med organisationens første skib, ’Anastasis’. Siden da har Mercy Ships - med den tidligere danske storebæltsfærge, ’Africa Mercy’ - sidst besøgt landet tilbage i 2011.

10 måneder i Freetown

Og denne gang, under den 10-måneder lange felttjeneste fra kajen i hovedstaden, Freetown, skal det specialbyggede hospitalsskib ’Global Mercy’ altså være med til at løfte niveauet for lokal kirurgi og tandpleje gennem avanceret medicinsk træning og operationer om bord.

Alle Mercy Ships’ tjenester ydes gratis takket være donorer rundt om i verden og støtte fra volontører og frivillige, der deler ud af deres tid og talenter.

- Hospitalsskibet vil fungere som en platform til træning af vores sundhedspersonale, og programmerne vil sikre, at Mercy Ships’ positive virkning vil fortsætte længe efter, at skibet har forladt Sierra Leones kyster. Partnerskabet understøtter vores vision om at sikre et funktionelt nationalt sundhedssystem, der leverer effektive sundhedsydelser af høj kvalitet, som er tilgængelige og retfærdige for alle, sagde Sierra Leones præsident, Julius Maada Bio.

0,2 speciallæger per 100.000 indbyggere

Behovet for løsninger på sundhedsområdet i Sierra Leone er stort. På indekset over landes økonomiske og velfærdsmæssige niveau, Human Development Index (HDI), rangerer Sierra Leone som nummer 182 ud af i alt 189 lande. HDI, som er udviklet af FN’s udviklingsprogram, bruger Mercy Ships til at vurdere, hvor behovet for organisationens tjenester er størst.

I 2015 blev det anslået, at der kun var 0,2 kirurger, anæstesiologer og fødselslæger per 100.000 indbyggere i Sierra Leone. Det betyder, at selvom der er et presserende behov for kirurgisk behandling over hele landet, er der et endnu større behov for at uddanne læger, der kan rykke på statistikkerne og skabe varige forbedringer på sundhedsområdet.

På ’Global Mercy’, der fra begyndelsen er bygget som flydende uddannelsescenter i verdensklasse og som operationsskib med hele seks operationsstuer, vil begge behov blive imødekommet.

Netop vendt hjem fra skibet

Generalsekretær Vibeke Hauge Førrisdahl er netop vendt hjem fra et besøg på skibet og udtaler:

- Det har været en stor glæde for mig at være nede og møde vores dedikerede frivillige stab om bord på ’Global Mercy’. Bygningen af skibet har været længe undervejs, og der er stor forventning og begejstring over, at hun snart skal tilbage til Afrika efter det seneste besøg i juni.

- Mens jeg var om bord, var det tydeligt at se den iver, der bliver arbejdet med for at få de sidste ting på plads på det nybyggede skib til endelig at være klar til at modtage patienter - hvilket er hele grunden til, at skibet blev bygget. Vi ser frem til at høre historier fra Afrika igen. Først fra Senegal, hvor skibet skal på en kort mission for senere at tage til Sierra Leone på sin første fulde mission i sensommeren 2023, lyder det fra Vibeke Hauge Førrisdahl.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078