23948sdkhjf

Energiselskaber presset på tid: Kender ikke detaljer om ny låneordning til trængte kunder

Den 1. november skal landets el- og gasselskaber åbne for energilån på rundt regnet 45 milliarder kroner til økonomisk trængte kunder. Men her og nu kan energiselskaber ikke fortælle om ordningen.

Det gælder eksempelvis OK og energikoncernen Andel, som ikke kan give kunderne besked, da man ikke kender detaljerne i ordningen.

Det skriver Finans.dk.

Aftalen om energilån faldt på plads den 23. september, og flere energiselskaber pegede dengang på den stramme tidsplan som en udfordring.

Energilånene betyder, at der indføres et midlertidigt loft over prisen på el, gas- og fjernvarme i en 12 måneders periode.

Men det komprimerede forløb har senest fået energiselskabernes erhvervsorganisation, Green Power Denmark, til at advare.

- Tidsplanen for energiselskaberne for at blive klar til at implementere indefrysningsordningen til den. 1. november 2022 er begyndt at blive en kritisk udfordring,« skriver Green Power Denmark ifølge Finans.dk i et seks sider langt høringssvar sendt til Energistyrelsen blot én uge før, at ordningen med energilån skal stå klar.

Green Power Denmark forklarer meldingen med, at der er mange praktiske tiltag i selskaberne, som afhænger af, hvordan de endelige regler bliver fastlagt. 

Derudover ventes der på en godkendelse fra EU i forbindelse med den statslige garantiordning.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062