23948sdkhjf

Skovdirektør til kommende regering: Bedre rammevilkår og klar snak om biomasse, tak

Valget er netop overstået, og vi har spurgt forskellige brancheorganisationer om, hvad de ønsker sig af en kommende regering. Hos Dansk Skovforening håber direktør Anders Frandsen blandt andet på bedre rammevilkår og en større forståelse for, at biodiversitet og skovbrug ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger. 

Hvad er jeres 3 største ønsker til den kommende regering?

Udarbejdelse af skovplan i overensstemmelse med den grønne fond – indeholdende de nødvendige positive incitamenter til at skabe større sammenhængende skovarealer, og som fremmer en fortsat bæredygtig produktion af træ.

Øget fokus på forskning og udvikling inden for brug af træ til andre værdiskabende anvendelser, som kan understøtte overgangen til en egentlig bioøkonomi.

Klar politisk tilkendegivelse af bæredygtigt produceret biomasse fortsat spiller en væsentlig rolle i dansk energiforsyning, for eksempel kombineret med nye teknologier som BECCS-teknologi.

Hvad er efter jeres opfattelse de største udfordringer, branchen står over for i det kommende år?

En bred accept af at et aktivt bæredygtigt skovbrug er en forudsætning for at nå de politiske ambitioner i forhold til klima, grøn omstilling og sikker energiforsyning og at dette kan ske i en balance med sikring af mere biodiversitet.

Gode rammevilkår som sikrer, at der fortsat kan leveres træ til den grønne omstilling uden uhensigtsmæssig regulering. Herunder, at for eksempel tyndingstræ kan tælle med som vedvarende energi, fremtidige ejendomsvurdering og respekt for ejendomsretten.

Langsommelig sagsbehandling i forbindelse med EU-finansierede betalingsordninger (skovrejsning og biodiversitetsskov).

Hvad er det/de mest markante tiltag, den tidligere regering har gjort for branchen?

Bred politisk aftale om grøn fond, herunder midler til en skovplan.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062