23948sdkhjf

Virkeligheden rammer institution - udsætter byggeri

Byggeplanerne for en daginstitution i Sennels i Thy har netop været i licitation. En pris markant over budgettet får de ansvarlige til at hive i nødbremsen.

Det er særligt håndværkerudgifterne, der får budgettet til at skride, skriver Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Byggeudvalget bag byggeriet af den kommende integrerede daginstitution Sennels Børnehuse, der skal huse både vuggestue og børnehave på et godt 900 kvm stort areal, indstillede i den forgangne uge at udskyde byggeriet. I udvalget sidder politikere, personale og forældrerepræsentanter.

– Vi havde til det sidste håbet, at det ville lykkes os at gennemføre planerne nu, men vi må sande, at det i den nuværende situation ikke er økonomisk ansvarligt at påbegynde et byggeri i den størrelse, som vi her står med, siger Peter Larsen, der som udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget er med i styregruppen, i pressemeddelelsen og kalder det ”virkelig ærgerligt”.

Atra Arkitekter blev i starten af året valt som totalrådgiver det nye børnehus Sennels. Dengang lød planen for byggeriet, der får plads til 60-70 børnehavebørn og 15-20 vuggestuebørn, på byggestart i oktober 2022 og åbning sidste i 2023.

Tillægsbevilling ikke nok

Det samlede, vindende tilbud, som kommunen har modtaget, ligger på knapt 23 mio. kr. og overskrider dermed budgettet med knapt 6 mio. kr. Med den overskridelse kunne politikerne altså ikke vil lade byggeriet fortsætte.

– Der blev tidligere i år givet en tillægsbevilling på 3 mio. kr. netop for at imødegå de stigende priser på byggematerialer, men den kan altså desværre ikke redde projektet for nuværende, forklarer Peter Larsen og uddyber:

– Det er fra byggerådgiveren vurderet, at budgetoverskridelserne er så markante, at vi ikke kan forvente at finde besparelser i det nuværende projekt, som vil sikre, at den økonomiske ramme bliver overholdt. Derfor vælger vi at sætte planerne på pause.

Ny licitation i 2023

I alt var 24 håndværksvirksomheder inviteret med i licitationen. 12 har budt ind på de seks forskellige entrepriser, der er knyttet til institutionsbyggeriet: Råhus-, tømrer-, maler-, murer-, el- og VVS-entreprisen.

Ved udvælgelsen af det vindende tilbud har tildelingskriteriet været den økonomisk mest fordelagtige pris med underkriteriet ”laveste pris”.

Udskydelsen betyder ikke, at planerne er skrinlagt. Byggeudvalget mødes igen om fire uger med henblik på at drøfte løsninger, der skal gøre projektet billigere.

Herefter skal projektet rettes til og sendes i en ny licitation i løbet af 2023.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083