23948sdkhjf

Storbritannien går med i forbud mod at sejle med russisk råolie

Fra den 5. december kan tankskibsredere, der sejler under et EU-flag eller har en P&I-forsikring fra en klub i EU eller Storbritannien, ikke længere have råolie om bord, der stammer fra Rusland.

Denne nye foranstaltning gør det endnu sværere for Putin at tjene penge på sin ulovlige krig Jeremy Hunt , britisk finansminister

Det skriver mediet Splash247.

Storbritannien bekræfter nemlig nu, at landet går med i forsikringsforbuddet.

- Vi står fortsat ved Ukraines side i lyset af Putins barbariske og ulovlige invasion, siger den britiske finansminister Jeremy Hunt ifølge mediet og tilføjer:

-Vi har forbudt import af russisk olie til Storbritannien og gør gode fremskridt med at udfase den helt. Denne nye foranstaltning gør det endnu sværere for Putin at tjene penge på sin ulovlige krig.

Der er dog en undtagelse, nemlig hvis Rusland har solgt råolien til køberen til eller under et prisloft, som G7-medlemmerne har presset på for at få indført.

USA forventes at tilslutte sig forsikringsforbuddet om kort tid, hvilket betyder, at mere end 90 pct. af verdens forsikringsselskaber fra næste måned vil undlade at forsikre råolietankskibe med tilknytning til Rusland.

Forbuddet vil i første omgang kun gælde for råolie, men vil fra den 5. februar 2023 blive udvidet til også at omfatte raffinerede produkter.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063