23948sdkhjf

Nyt spisested får andet rygklap på få måneder og bliver årets restaurant

Restauranten Mota har i sit års første levetid modtaget en Michelin-stjerne og er nu også blevet kåret som årets restaurant

Medarbejderne hos restauranten Mota i Odsherred kunne søndag aften lade sig hylde for anden gang på få måneder.

Her kårede Den danske Spiseguide Mota som Årets Restaurant 2022.

Mota åbnede i november sidste år og prisen søndag aften var ikke første gang, at restauranten har opnået stor hæder.

Blot otte måneder efter sin åbning fik den nyåbnede restaurant, der har lokaler i det, der engang var Nykøbing Sjællands Psykiatriske Hospital, en Michelin-stjerne.

Bag restauranten står Claus Henriksen, der førhen har været køkkenchef på Dragsholm Slot. Han har tidligere arbejdet under aliasset Mota Henriksen.

MOTA er slang for cannabis i Latinamerika, står der på restaurantens hjemmeside. Restauranten har fået sit navn, fordi Claus Henriksen var en af de første kokke i Danmark, der tog planten ind i sit køkken.

Prisregn over danske restauranter

Er man mere til ost, skal man tage til Molskroen i Ebeltoft. Den har nemlig vundet prisen for Årets Oste 2022.

Skal man have et glas god vin til maden, skal man tage til Geranium i København, der har vundet prisen for Årets Fine Wine Selection.

Restauranten er desuden kåret som verdens bedste af The World’s 50 Best Restaurants.

Desuden var den en af de første danske restauranter, der fik tre Michelin-stjerner.

Sidste års vinder - Restaurant Lieffroy - og ikke mindst dennes kok, Patrick Lieffroy, har igen i år markeret sig, da den modtager prisen Årets Kokkeprofil 2022.

Nyskabende restauranter med dygtige kokke har gennem en årrække sat Danmark på verdenskortet som et gastronomisk hotspot. En af dem, der har fulgt udviklingen de sidste mange år, er Bent Christensen.

Han står bag Den danske Spiseguide, der søndag har kåret 19 vindere blandt nogle af de steder, der har udmærket sig i 2022.

Den danske Spiseguide udkom første gang i 1978 og er blevet udgivet en gang årligt siden da, hvor der bliver anmeldt og anbefalet i omegnen af 300 restauranter.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079