23948sdkhjf

KA Pleje taber sag om underbetaling i Højesteret

- Jeg er meget rystet over dommen. Den er en atombombe under de ældres valgfrihed.

Sådan siger Karsten Høgild, direktør for branche- og arbejdsgiverforeningen KA Pleje, i en pressemeddelelse, efter Højesteret i mandags har omstødt en dom fra Vestre Landsret. 

Landsretsdommen konkluderede sidste år, at Brønderslev Kommune har underbetalt den private pleje- og omsorgsvirksomhed Blæksprutten, men Højesteret nående frem til den stikmodsatte konklusion.

- Vi tager naturligvis dommen til efterretning, men der er ingen tvivl om, at dommen får vidtrækkende konsekvenser for de ældres valgfrihed. Dommen betyder, at en kommune som Brønderslev har noget nær frit slag, når den skal beregne de timepriser, som de private leverandører skal afregnes med. Hvis vi skal sikre den valgfrihed, som mange ældre sætter pris på, skal vi have politikerne på banen - for godkendelsesmodellen, som vi kender den i dag, har spillet fallit. Det viser denne dom med al tydelighed, siger Karsten Høgild og uddyber:

- Da fritvalgsordningen blev indført for 20 år siden, var formålet at skabe gennemsigtighed på ældreområdet, give de ældre valgfrihed og sikre en mere effektiv ældrepleje. Vi må bare konstatere, at dommen fra Højesteret er et stort tilbageslag i forhold til den intention, siger han.

Vestre Landsret gav KA Pleje medhold i de principielle spørgsmål og dømte Brønderslev Kommune til at betale Blæksprutten fem millioner kroner i erstatning.

Landsretten slog fast, at en kommune skal kunne dokumentere sine timepriser, og det kunne Brønderslev Kommune ikke.

Landsretten slog fast, at en kommune er forpligtet til løbende at foretage en efterberegning af sine timeprisberegninger. Det har Brønderslev Kommune ikke gjort.

Landsretten slog fast, at en privat leverandør har ret til efterbetaling, når en kommune ikke har overholdt lovgivningen. Brønderslev Kommune påstod under sagen, at der ikke var ret til efterbetaling.

Højesteret nåede frem til den stikmodsatte konklusion på alle tre punkter, og nu skal Blæksprutten tilbagebetale beløbet, man fik tilkendt i Landsretten.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078