23948sdkhjf

200 bordtennisspillere over 60 år indtager Københavns Rådhus

Tirsdag og onsdag danner det københavnske rådhus rammen om et stort bordtennisarrangement, hvor godt 200 bordtennisspillere på 60+ har sat hinanden stævne i sundhedens og forebyggelsens tegn.

 Bordtennis er nemlig ikke kun sjovt – det gavner også helbredet og har positive virkninger for mennesker, der lider af kroniske neurologiske lidelser som Parkinsons og demens.

- Vi ved alle sammen, at det er godt at holde sig fysisk i gang. Det gælder ikke mindst, når vi bliver ældre. Når vi med det her arrangement sætter særligt fokus på bordtennis, er det fordi meget tyder på, at netop bordtennis kan noget særligt – ud over at være sjovt og styrke den fysiske form. Jeg håber, at vi med arrangementet kan få flere ældre til at få øjnene op for bordtennis, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), i en pressemeddelelse.

Bordtennissamarbejdet, der også har fået økonomiske midler i kommunens budgetaftale for 2022, er det første af sin slags i Danmark, som sætter fokus på bordtennis’ forebyggende effekt mod alderdommens negative sider samt en række neurologiske lidelser.

Bordtennis er godt for hjernen

Udover at overvære en masse bordtennisentusiaster over 60 år kan man også besøge forskellige informationsstande og lytte til foredrag om alt det, bordtennis kan. Det er ikke mindst bordtennissportens fordele for mennesker med kroniske neurologiske lidelser som Parkinson og demens, der er centrale. En række forsøg fra blandt andet Japan har nemlig vist, at bordtennis er særlig gavnligt i forhold til behandling af Parkinson, Alzheimer og andre former for demens.

- Bordtennis er fysik og taktik på samme tid ovenikøbet i høj hastighed. Spillets struktur og intensitet udfordrer og stimulerer hjernen, hvilket er ualmindeligt godt for hjernen og særligt nyttigt i kampen mod aldring og aldersbetingede sygdomme herunder både kognitive og neurologiske sygdomme, siger professor Lars Bo Kaspersen, som er en af BAT60+-drivkrafterne bag arrangementet og selv diagnosticeret med Parkinson, i pressemeddelelsen. 

En vigtig del af samarbejdet mellem Københavns Kommune og BAT60+ handler om at udbrede bordtennis til flere ældre københavnere, og det har allerede resulteret i en tredobling af spillesteder og deltagere i København; i alt 16 steder i København er der i dag mulighed for at møde op og spille bordtennis for 60+ spillere. 

Håbet er, at arrangementet på rådhuset kan sætte skub i en endnu større udbredelse af bordtennis blandt københavnere over 60 år.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078