23948sdkhjf

Danmarks dygtigste lærlinge viser deres fag frem næste år i Fredericia

68 forskellige fag vil være repræsenteret til DM i Skills 2023. 

Flere end 300 talentfulde unge kan se frem til at deltage i DM i Skills næste år.

Det sker i Fredericia, hvor Danmarks dygtigste lærlinge og elever kåres. Næste år vil i alt 68 fag være repræsenteret. De dygtigste unge fra 45 af fagene vil modtage medaljer, mens de 23 af fagene vil være til stede som demofag.

Udover at være en konkurrence er DM i Skills med til at vise de muligheder, der er for faglærte uddannelser.

- Der er en stor tilslutning til DM i Skills fra stort set alle faglige uddannelser. Det vidner om, der er et kæmpe behov for, at vi kommer ud til de unge og viser dem de mange spændende jobs og muligheder, der ligger i en faglært karrierevej, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Det forventes, at der vil komme 50.000 gæster forbi og overvære konkurrencerne og få præsenteret demofagene. Besøgene er vigtige i den store kontekst, lyder det fra SkillsDenmark.

- Behovet for faglært arbejdskraft er stadigt højt, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at så mange som muligt kommer og ser de 68 forskellige faglige uddannelser til DM i Skills. Vi er derfor meget glade for den store interesse og opbakning, vi oplever fra Fredericia by og -kommune, Region Syddanmark, skolerne og vores mange sponsorer. Det er meget positivt, siger Michael Boas Pedersen, næstformand for SkillsDenmark.

Vinderne af DM i Skills udtages til Danmarks Skills-landshold, der deltager i europa- og verdensmesterskaberne. 

Flere af de indledende lokale og regionale mesterskaber er allerede i gang i efteråret 2022, hvor deltagerne kvalificerer sig til DM i Skills.

DM i Skills 2023 løber over tre dage fra den 2.- 4. februar. Der er åbningsceremoni  torsdag den 2. februar 2023 kl. 9.00 i Messe C i Fredericia.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063