23948sdkhjf

Ny online platform skal gøre det lettere for virksomheder at træffe bæredygtige valg

Et nyt videncenter skal hjælpe både små og store virksomheder med at gennemskue, hvordan de tager de bæredygtige valg i værdikæden.

Mens der både lovgivningsmæssigt og værdimæssigt stilles flere krav til virksomheder, når det gælder bæredygtighed, så kan det være svært for virksomhederne at gennemskue, hvordan de kan træffe de bæredygtige valg i værdikæden.

Det skal et nyt videncenter sørge for at hjælpe med. Det skriver Etisk Handel Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi ved at det kan være svært at danne sig et overblik over feltet, finde inspiration og gode redskaber til at komme i gang med det konkrete arbejde, som fx at afdække risici for børnearbejde i egen værdikæde, eller hvordan man kan forbedre vilkårene for arbejderne i produktionen, udtaler Nanna Callisen Bang, direktør i Etisk Handel Danmark i pressemeddelelsen.

Konkret er der tale om en åben, online platform med viden, ressourcer og konkrete redskaber inden for 11 temaer, som er særlige vigtige i globale værdikæder.'

Det drejer sig om: Arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, miljø, klima, dyrevelfærd, korruption, due diligence, leverandørsamarbejde, indkøbspraksis, stakeholder samarbejde og Verdensmålene. Der vil også være inspiration i form af best practices og virksomhedscases, som løbende udvides, skriver Etisk Handel Danmark i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, at Videncenteret de kommende år vil blive brugt af mange forskellige virksomheder og organisationer, som gerne vil styrke deres arbejde med klima, miljø og menneskerettigheder i globale værdikæder, siger Nanna Callisen Bang, direktør i Etisk Handel Danmark i pressemeddelelsen.

Skal gøre en forskel

Videncenteret etableres hos Etisk Handel Danmark som opfølgning på anbefalingerne fra klimapartnerskabet for handel, og som led i udmøntningen af Danmarks handlingsplan for Verdensmålene.

- Vi vil gerne være med til at sikre, at relevant viden komme ud at leve og gør en forskel for både erhvervsliv og samfundet. Danmark påvirker verden gennem vores handel, produktion og forbrug, og derfor er bæredygtige værdikæder helt afgørende for en retfærdig, grøn omstilling, siger Nanna Callisen Bang.

Platformen samler informationer fra danske og internationalt anerkendte organisationer og institutioner som fx Institut for Menneskerettigheder, Sex og Samfund, Erhvervsstyrelsen, OECD og FN Global Compact. Målgruppen er virksomheder og organisationer, der til dagligt arbejder med ansvarlig handel og bæredygtige værdikæder.

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig og bæredygtig handel. Etisk Handel Danmark står bag Videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etisk handel, medlemsnetværk og en række multi-stakeholder partnerskaber og alliancer.

Etisk Handel Danmarks medlemskreds tæller flere end 100 små, mellemstore og store virksomheder på tværs af sektorer, fagforeninger, erhvervs- og brancheorganisationer, civilsamfundsorganisationer, offentlige institutioner og fonde.

Om Videncenter for bæredygtige værdikæder:

Videncenter for bæredygtige værdikæder lanceres som en online platform på etiskhandel.dk. Målgruppen er virksomheder og organisationer, der til dagligt arbejder med bæredygtige værdikæder.

På Videncenteret findes relevante redskaber til arbejdet med due diligence og rettidig omhu for menneskerettigheder, miljø og klima. Desuden kan man søge inspiration i form af best practices og virksomhedscases.

Etableringen af Videncenteret sker som opfølgning på anbefalingerne fra klimapartnerskabet for handel, og som led i udmøntningen af Danmarks handlingsplan for Verdensmålene.

Videnscenter for Bæredygtige Værdikæder er en del af det strategiske partnerskab mellem Etisk Handel Danmark og Udenrigsministeriet, og finansieres af Etisk Handel Danmark, Udenrigsministeriet og Danmarks handlingsplan for Verdensmålene.

Kilde: Etisk Handel Danmark

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078