23948sdkhjf

Forbund: Inflationen får betydning for overenskomstforhandlinger for elektrikerne

Inflationen ventes at få indflydelse på de kommende overenskomstforhandlinger for elektrikerne.

Det private arbejdsmarkeds overenskomstforhandlinger (OK23) står for døren, og forberedelserne er i den afsluttende fase.

Der tegner sig nu et tydeligt billede af, at inflationen får indflydelse på forhandlingerne mellem Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne. Det skriver Dansk El-Forbund i en pressemeddelelse.

- Siden vi gik i gang, har inflationen stået mere og mere i centrum. Nu er der klart forventninger om, at vi arbejder for at indhente reallønstabet, siger tidligere forbundssekretær Christian Rosenkvist Elgaard til fagbladet Elektrikeren. 

Industrien sætter traditionelt rammerne for de øvrige områder, ig elektrikernes løn fastsættes lokalt og ikke ved OK-forhandlingen. Så når der alligevel er forventning om, at OK23 skal hjælpe med at rette op på reallønsfaldet, er det altså andre 'knapper', der skal drejes på, lyder det i pressemeddelelsen.

- Ja, og fordi alle er ramt af inflationen, skal der skrues på knapper på områder, som omfatter alle. Det vil sige fritvalgs- og pensionsordningerne, siger Christian Rosenkvist Elgaard, der på den nyligt overstående kongres i Dansk El-Forbund blev valgt til ny næstformand.

På disse områder kan der skabes reallønsforbedringer uden lønforhandlinger. Begge steder kan der reguleres på procenten. En regulering på fritvalgsordningen vil betyde penge direkte i pungen. En regulering af pensionsbidraget, hvor arbejdsgiverens andel øges, og elektrikerens andel nedsættes tilsvarende, vil øge lønudbetalingen, selv om lønnen som sådan er uændret, skriver Dansk El-Forbund i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063