23948sdkhjf

Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet

Der er brug for flere social- og sundhedshjælpere og -assistenter, hvis fremtidens kommunale omsorgsopgaver og ældrepleje skal hænge sammen. Derfor tilbyder Esbjerg Kommune ufaglærte medarbejdere i ældreplejen en SOSU-uddannelse med løn under uddannelsen.

- Vi ser ind i store rekrutteringsudfordringer på ældreområdet. Både fordi vi lever længere og derfor bliver flere, der har behov for hjælp, og fordi vi samtidig bliver færre i den arbejdsdygtige alder. Derfor må vi også skrue på alle de knapper, vi kan, for at sikre, at vi har dygtige medarbejdere også i fremtiden, udtaler May-Britt Andrea Andersen, der er formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, i en pressemeddelelse.

Overvældende interesse

Og interessen for at tage en uddannelse inden for social- og sundhedsfaget har været overvældende.

- Vi sendte et brev til alle vores ufaglærte medarbejdere i ældreplejen i september og tilbød dem at tage en uddannelse som enten social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper med løn under uddannelsen. Og hurtigt begyndte vi at få ansøgninger fra dygtige og engagerede medarbejdere – flere med en del års erfaring inden for faget, fortæller direktør for Fritid Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Fra kok til SOSU-hjælper

En af dem, der valgte at takke ja til tilbuddet, er Mark Andersen på 44 år, der oprindeligt er uddannet kok og bager, men som i dag er ansat på plejehjemmet Østergården i Gørding.

- Jeg kan enormt godt lide at arbejde med mennesker. Det er utrolig givende for mig at være med til at skabe glæde og mening i ældre borgeres hverdag. Så da jeg så tilbuddet fra Esbjerg Kommune om at få en uddannelse inden for et fag, jeg brænder for, og med løn, var jeg ikke i tvivl: Jeg skulle gå hjælpervejen.

Mark Andersen begynder på social- og sundhedshjælperuddannelsen i begyndelsen af det nye år og glæder sig.

-Jamen, jeg er da enormt glad for at have fået denne her mulighed. Fordi jeg får løn under uddannelsen, kan jeg få det til at hænge sammen med mit privatliv, og samtidig giver det mig mulighed for at dygtiggøre mig endnu mere i mit arbejde og få papir på mine kompetencer.

Fordi Mark har flere års erfaring som ufaglært medarbejder i ældreplejen, kan han tage social- og sundhedshjælperuddannelsen på kun 17 uger. Og når han er færdiguddannet, kan han se frem til en højere løn og et større ansvar samtidig med, at Esbjerg Kommune får glæde af hans styrkede kompetencer.

Fortsat tilbud om uddannelse med løn

Interessen for uddannelse med løn har været så stor, at Fritid Sundhed & Omsorg har besluttet at gentage succesen. Derfor vil ufaglærte medarbejdere i ældreplejen i Esbjerg Kommune fremover løbende få tilbud om at få en uddannelse som enten social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent med løn under uddannelsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064