23948sdkhjf

GE vinder sejr over Siemens Gamesa i en række af flere patentslagsmål

Siemens Gamesa har tabt i en retssag mod GE Renewable Energy om patenter. 

De to vindmølleproducenter, Siemens Gamesa og GE Renewable Energy er endnu engang tørnet sammen i retten. Siemens Gamesa mener nemlig, at GE har krænket en række patenter i udviklingen af amerikanernes Haliade-X-vindmølle.

Nu har GE så taget et stik hjem i patentkrigen. Det skriver Recharge News.

High Court of London afgjorde nemlig for nylig, at et Siemens Gamesa-patent, der omhandler lejer i rotor-hubben, som er designet til større vindmøller, ikke er gyldigt.

Afgørelsen gælder den britiske version af et amerikansk patent, som en amerikansk domstol tidligere på året erklærede var blevet krænket af GE. Det er dog en afgørelse, som GE har appelleret.

En talsperson fra GE skriver i en udtalelse til Recharge News om den seneste afgørelse:

- Vi er glade for rettens afgørelse, som forstærker vores synspunkt om, at ikke alene er teknologien i Haliade-X forskellige fra andre patenterede teknologier, men det omtalte patent og dets modstykke skulle aldrig være udtaget i første omgang.

Hos Siemens Gamesa vil man nu analysere dommen, før man beslutter, om man vil søge om ret til at appellere.

Retssagen i London er bare den seneste i en lang række opgør mellem de to vindmølleproducenter.

Så sent om i september nedlagde en dommer i Boston i USA forbud mod produktion og salg af Haliade X-møllerne i USA. Det skete, efter Siemens Gamesa beskyldte GE for at krænke et patent af på en teknologi, der bruges til opskalering af vindmøller i størrelse.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127