23948sdkhjf

Nyt tiltag skal få flere kvinder bag rattet: Får eget hold på chaufføruddannelsen

Et hold udelukkende bestående af kvinder skal trække flere til chaufføruddannelsen.

DEKRA Erhvervsskole opretter nu et nyt hold på chaufføruddannelsen målrettet kvinder. Det nye hold starter op i januar 2023 og er kommet på opfordring fra ITD.

- Vi håber, at kvinder vil søge ind på chaufføruddannelsen, når der oprettes klasser målrettet dem, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

- I øjeblikket udgør kvinder kun to procent af lastbilchaufførerne i Danmark, og det tal er for lavt. Tanken er at oprette nogle klasser målrettet kvinder, så kvinderne ikke føler sig så alene på uddannelsen.

Direktør i DEKRA Erhvervsskole Anja Brauner-Kristiansen er med på ideen.

- Vi ønsker grundlæggende, at alle elever skal føle sig velkomne på vores uddannelser, så hvis vi kan gøre noget for at møde kvinderne på en bedre måde, vil vi gerne det.

- Derfor vil vi sørge for, at eleverne får adgang til dametoiletter, at der findes sikkerhedssko i størrelse 36 og arbejdstøj, som passer til kvinder.

Der er ikke ændringer i selve indholdet af uddannelsen. Det første særlige kvindehold begynder mandag den 23. januar 2023 i Brøndby, og der er stadig ledige pladser, oplyser DEKRA.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078