23948sdkhjf

Ørsted og Skovgaard Energy går sammen om at udvikle Power-to-X-anlæg i Holstebro

En aftale er indgået mellem Ørsted og Skovgaard Energy om et Power-to-X-anlæg i Holstebro.

Ørsted og Skovgaard Energy har underskrevet en hensigtserklæring om at udvikle et af Danmarks mest attraktivt placerede Power-to-X-anlæg. 

Parterne oplyser, at anlægget skal bygges i flere faser og bidrage til den danske Power-to-X-industri samt i etableringen af eksport af store mængder grøn brint.

Projektets første fase får en forventet elektrolysekapacitet på 150 MW og skal drives af landvindmølle- og solcelleparker. Skovgaard Energy har allerede påbegyndt udviklingen af såvel Power-to-X-projektet som de tilhørende landvindmølle- og solcelleparker, hvilket kan muliggøre, at projektet gennemføres hurtigt, såfremt myndighedsarbejdet går efter planen.

Power-to-X-anlægget skal ligge i Idomlund der forventes at blive ilandføringssted for dele af den store havvindudbygning i Nordsøen, som Danmark har besluttet. 

Etableres den fornødne havvindkapacitet og brintinfrastruktur i og ud af Danmark, vil anlægget kunne udbygges til mere end 3 GW elektrolysekapacitet, og brinten vil kunne eksporteres i stor skala og bidrage til det politisk besluttede mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet i 2030, oplyser selskaberne.

- Midt- og Vestjylland har i mere end en generation været hjemsted for store dele af den grønne industri i Danmark. De gode vilkår for udbygning af landvind og solceller samt for ilandføring af havvind gør, at regionen er godt positioneret til at fastholde sin centrale rolle i den grønne omstilling af Danmark og af hele Europa. Jeg er glad for, at vi har fundet en stærk og lokalt forankret partner i Skovgaard Energy, og jeg er sikker på, at vi sammen kan gøre Idomlund-projektet til et nøgleprojekt på Danmarks Power-to-X-rejse, fortæller Anders Nordstrøm, driftsdirektør i Ørsted P2X.

Også i Skovgaard Energy er de glæde for det nye samarbejde og projektet.

- Det er en historisk god dag for erhvervsudviklingen i Midt - og Vestjylland. Med samarbejdet med Ørsted skifter vi alle gear og sætter yderligere tempo på den lokale, nationale og internationale grønne omstilling. Vi er stolte over samarbejdet og over at bidrage til udviklingen, siger Niels Erik Madsen, administrerende direktør i Skovgaard Energy.

Skovgaard Energy er sammen med en række partnere også i gang med at opføre Danmarks første dynamiske Power-to-X-anlæg til produktion af grøn ammoniak.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078