23948sdkhjf

For store lønkrav kan føre til flere konkurser hos malermestre

Malersektionen i DI Byggeri maner til løntilbageholdenhed og forventer godt samarbejde med Malerforbundet og Danske Malermestre

Formanden for Malersektionen i DI Byggeri, Willi Becke, er klar i mælet, når han opridser præmisserne for de forestående overenskomstforhandlinger:

- Med den stigende inflation, energipriser og rente ser vi en tydelig ordrenedgang hos vores medlemmer. Ordrenedgangen kommer fra både private og offentlige kunder, der holder igen. Det er bekymrende, og noget vi skal forholde os til. Vi maner derfor til eftertanke. Vi skal snart i gang med overenskomstforhandlingerne og høje lønstigninger kan gøre situationen endnu værre. Vores priser kan blive for høje, og så risikerer vi en endnu større ordrenedgang, fastslår han og maner i samme moment til løntilbageholdenhed.

- I en periode med konjunkturnedgang, som vi kigger ind i nu, skal vi forsøge at gøre så kort som mulig, og det vil være dybt uansvarligt hvis vi, med disse udsigter, blot giver los på øgede omkostninger. Vi er ikke imod lønstigninger, men det skal ske lokalt på baggrund af produktionen. Det er den naturlige løndannelse, modsat stigningen på velfærdsydelser, som vil gå ud over vores konkurrenceevne.

Jeg ser scenarier som endnu større opbremsning i markedet, flere konkurser, højere inflation og arbejdsløshed, hvis vi får for høje lønstigninger, siger Willi Becke.

Overenskomstforhandlingerne omkring løn og arbejdsvilkår starter primo januar, og DI Byggeri Malersektionen appellerer til et godt samarbejde med Malerforbundet og Danske Malermestre til gavn for faget.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063