23948sdkhjf

For store lønkrav kan føre til flere konkurser hos malermestre

Malersektionen i DI Byggeri maner til løntilbageholdenhed og forventer godt samarbejde med Malerforbundet og Danske Malermestre

Formanden for Malersektionen i DI Byggeri, Willi Becke, er klar i mælet, når han opridser præmisserne for de forestående overenskomstforhandlinger:

- Med den stigende inflation, energipriser og rente ser vi en tydelig ordrenedgang hos vores medlemmer. Ordrenedgangen kommer fra både private og offentlige kunder, der holder igen. Det er bekymrende, og noget vi skal forholde os til. Vi maner derfor til eftertanke. Vi skal snart i gang med overenskomstforhandlingerne og høje lønstigninger kan gøre situationen endnu værre. Vores priser kan blive for høje, og så risikerer vi en endnu større ordrenedgang, fastslår han og maner i samme moment til løntilbageholdenhed.

- I en periode med konjunkturnedgang, som vi kigger ind i nu, skal vi forsøge at gøre så kort som mulig, og det vil være dybt uansvarligt hvis vi, med disse udsigter, blot giver los på øgede omkostninger. Vi er ikke imod lønstigninger, men det skal ske lokalt på baggrund af produktionen. Det er den naturlige løndannelse, modsat stigningen på velfærdsydelser, som vil gå ud over vores konkurrenceevne.

Jeg ser scenarier som endnu større opbremsning i markedet, flere konkurser, højere inflation og arbejdsløshed, hvis vi får for høje lønstigninger, siger Willi Becke.

Overenskomstforhandlingerne omkring løn og arbejdsvilkår starter primo januar, og DI Byggeri Malersektionen appellerer til et godt samarbejde med Malerforbundet og Danske Malermestre til gavn for faget.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt tiltag i lokal Kvickly skal sikre længere levetid på varerne
Haas afslører: Her er Kevins nye Formel 1-racer
Bro-direktør ser store flaskehalse ved Femern-åbning
Stålpriser stiger på lav kapacitet og CO2
Ny installatør-kæmpe vil opkøbe virksomheder hver måned
Rambøll øjner stigende marked for sænketunneler: - Her er vi i den absolutte verdenselite
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.063