23948sdkhjf

Konkursramt entreprenør genoptager arbejdet med 100 ansatte

Nye folk har overtaget Bo-Hus, som blev sat under konkursbehandling for 10 dage siden. Dermed genoptages arbejdet på byggepladserne, der ellers var stoppet.

Mandag morgen genoptages arbejdet på fire byggepladser, hvor arbejdet blev sat på pause for 10 dage siden, da Bo-Hus blev tager under konkursbehandling. Med andre ord har nye folk overtaget en stor del af det konkursramte entreprenørfirma med base i Nykøbing Falster og etableret et nyt firma.

Det skriver Folketidende.dk.

- Det har virkelig været nogle voldsomme dage - fra fem-seks om morgenen til klokken 20 om aftenen - og ind imellem kom der en mail bagefter. Jeg har kørt på et eller andet adrenalin, og i går eftermiddag (altså lørdag, red.) kunne man sænke skuldrene en lille smule. Vi har fået hjælp af Jan (Sørensen, red.) og Per (Sørensen, red.) til at komme igen, og det har virkelig været nogle dygtige kuratorer. Nu har vi en fremtid igen - en stamme, vi kan køre videre, fortæller Bo Jørgensen, tidligere indehaver af Bo-Hus, til avisen.

Jan Sørensen og Per Jørgensen, som Bo Jørgensen henviser til, er henholdsvis indehaver af MSE Entreprise i Nørre Alslev og indehaver af Søbefabrikken i Nykøbing. Sidstnævnte er desuden bror til Bo Jørgensen. 

I CVR fremgår det, at de to forretningsmænd står bag firmaet Bo-Hus A/S, der blev etableret den 13. december 2022.

Bo-Hus før konkursen

Bo-Hus udførte primært hoved- og totalentrepriser. Opgavetyperne var i en årrække fordelt mellem nybyggeri som renovering – primært for offentlige bygherrer, men en del faste erhvervskunder og nogle enfamiliehuse hørte stadig til hverdagen.

Virksomheden rådede over mere end 100 medarbejdere.

Selskabet tilbød desuden fagentreprise indenfor tømrer-, murer-, maler- og blikkenslagerarbejde.

Kilde: Bo-Hus' hjemmeside

Selv fortsætter Bo Jørgensen som en af to direktører i det nye firma, der blandt andet har overtaget firmanavn, materiel, medarbejdere og en del af de igangværende entrepriser.

På den opgave liste finder man ikke det 52 lejligheder store projekt Roholmparken i Albertslund eller Sundskolen, som Bo-Hus var i færd med at bygge for Guldborgsund Kommune, og som Bo Jørgensen overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad har udpeget som årsagen til konkursen tidligere på måneden.

Havde seks aktive projekter

Da Bo-Hus gik konkurs fredag den 9. december ramte det godt 100 ansatte og seks større projekter, firmaet havde gang i. 

Foruden skolebyggeriet Sundbyskolen og Roholmparken i Albertslund, som det nye firma altså ikke fortsætter med, var der - som tidligere beskrevet - tale om Engboulevarden i Nykøbing, Mariboligerne i Maribo, Vesterbo II i Vordingborg og Vestensborg Allé i Nykøbing. 

I 2021-regnskabet havde entreprenørforretningen en omsætning på 190 mio. kr. og et resultat på 3 mio. kr. I de seneste fem regnskabsår har virksomheden ikke haft underskud.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157