23948sdkhjf

Første aftale for kæmpe sorteringsanlæg: 20.000 tons finsk plastaffald skal ende på dansk fabrik

Danmarks største plastsorteringsanlæg, Resource Denmark, sikrer 20.000 tons husholdningsplast per år med ny aftale med finske Lassila & Tikanoja (L&T)

Quantafuels nye anlæg, der kaldes 'Resource' Denmark" og ligger i Esbjerg, har landet sin første aftale, der betyder, at når anlægget i Esbjerg sættes i drift omkring årsskiftet 2023/2024, bliver et af midlerne til at nå målet en aftale med finske Lassila & Tikanoja (L&T).

L&T skal levere minimum 20.000 tons finsk husholdningsaffald om året til Resource Denmark med første levering i 2023. Aftalen er sat til to år med mulighed for forlængelse.

- Aftalen med L&T er en vigtig milepæl for at positionere os som en nøglespiller i Norden. Vi er stolte af at kunne modtage, behandle og sortere plast allerede fra 2023, siger Martin Sichelkow, bestyrelsesmedlem i Resource og administrerende direktør for infrastrukturteamet hos Eurazeo i en pressemeddelelse.

Med en kapacitet til at sortere op til 160.000 tons blandet plastaffald årligt i genanvendelige fraktioner, bliver Resource Denmark  en vigtig medspiller i kampen om at ændre infrastrukturen på plastaffald, så man i højere grad undgår at brænde plast eller at sende plastaffald ud af Danmark.  

Byggeri er godt igang

Byggeriet af Resource i Esbjerg er godt i gang. Anlægget kommer til at bestå af et avanceret højteknologisk sorteringssystem, der opdeler plastaffaldet i monofraktioner, der egner sig til alle typer genanvendelsesanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendelse. Anlægget vil blandt andet kunne spore plasten og give præcise data om sorteringsgrad og plasttype.

- Denne aftale cementerer vores strategi om at blive en central aktør i realiseringen af Danmarks og Europas mål for sortering og genanvendelse af plastaffald. Vi har et medansvar for at beskytte naturen og miljøet mod skadevirkningerne af plast, der ikke indsamles og sorteres til genanvendelse. Vores anlæg sørger for, at plasten får nyt liv, siger Thomas Steenbuch Tharaldsen, bestyrelsesmedlem i Resource.

Selvom Resource nu begynder at modtage plast fra finske husholdninger, er budskabet klart:

- Det her er hele Danmarks anlæg, og alle vil kunne øge deres sortering og genanvendelse ved at sende deres plastaffald hertil. Resources primære rolle i Danmark bliver at samle aktører, der ønsker at bidrage til at øge genanvendelsen af plast, afslutter Tharaldsen.

Ressource Denmark er ejet 50/50 procent af henholdsvis Quantafuel ASA - der vandt Plastprisen 2022 tidligere på året - og den grønne franske investeringsfond Eurazeo SE.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078