23948sdkhjf

Katastrofalt højt aldersgennemsnit varsler ilde for produktionsfremtid: 42 procent af de ansatte er over 50 år

42 procent af ansatte i produktionsvirksomheder er 50 år eller ældre. Det viser ny analyse foretaget af Dansk Industri på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. I det øvrige erhvervsliv lyder tallet på knap 35 procent, oplyser DI i en pressemeddelelse. 

Analysen viser også, at der er et relativt lille fald i andelen af faglærte i produktionsvirksomheder fra 44 procent i 2015 til 41 pprocent i 2021.

Og selvom det er positivt, at produktionsvirksomheder beskæftiger relativt mange over 50 år, så venter pensionen for de fleste indenfor en overskuelig fremtid og der er brug for nye og yngre kræfter til at tage over, siger branchedirektør for DI Produktion, Peter Trillingsgaard.

- Vi har en stor opgave i at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, hvis vi skal bibeholde den stigende omsætning og eksport i produktionsvirksomhederne, siger han og fortsætter.

- Derudover har vi i den grad brug for flere kloge og innovative hænder og hoveder til at drive innovation og grøn omstilling. Derfor er det også er fantastisk og rigtig vigtigt, at regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne.

I regeringsgrundlaget fra den nye SVM-regering står der blandt andet, at Danmark skal uddanne flere faglærte, og at regeringen vil gennemføre en markant styrkelse af erhvervsuddannelserne for at få flere til at søge mod en erhvervsuddannelse. Der skal også investeres i udstyr, lærerkompetencer og fokus på arbejdsmarkedets behov, for eksempel i forhold til den grønne omstilling på erhvervsskolerne.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Danmarks tredjestørste bro skyder op
Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Havne- og kulturbad er klar til at blive bygget
IoT-virksomhed har ramt en guldåre med sensor-teknologi
Elektronikvirksomhed fremtidssikrer produktionen
DFDS hjalp med hunde og transport til Tyrkiet efter jordskælvet
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.109