23948sdkhjf

Aarhus skyder 80 millioner i overfyldt folkeskole

Eleverne bliver flere og flere, og pladsen er allerede for trang

37 klasser og 34 undervisningslokaler er et regnestykke, som ikke er let at løse. Men sådan er forholdene alligevel på Katrinebjergskolen i Aarhus. Over de kommende år bliver der endnu flere elever, så misforholdet mellem undervisningslokaler og klasser vokser yderligere.

For at rette op på problemet afsætter Aarhus Kommune nu 80 mio. kr. til en udbygning og modernisering af skolen i Aarhus Nord. 

Mere konkret etableres en ny tilbygning, hvor skolens 7.-9. klasser skal samles, ligesom der blandt andet bygges fire nye faglokaler samt nye skoletoiletter og garderobefaciliteter.

Samtidig med udbygningen er det planen, at de eksisterende undervisningslokaler og fællesområder på skolen skal ombygges og moderniseres, så det samlede undervisningsareal udvides, og faciliteterne lever op til tidssvarende standarder for indeklima, trivsel, pædagogik og undervisning.

Ud- og ombygningen skal og sikre plads til NEST-klasser, hvor børn med og uden behov for specialpædagogisk støtte er en del af det samme klassefællesskab, som har været en del af Katrinebjergskolen siden 2016.

- Med projektet får vi sikret et godt indeklima på Katrinebjergskolen, ligesom der bliver bedre plads til elever og medarbejdere. Lige nu er undervisningslokalerne små, og det har betydning for eleverne trivsel, og de vilkår, medarbejderne på skolen skal arbejde under, udtaler siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Magistraten i Aarhus Kommune godkendte mandag den 9. januar anlægsbevillingen, så Børn og Unge kan sætte gang i ud- og ombygningen.

Selve ud- og ombygningen skal ske i etaper for at genere eleverne og medarbejderne mindst muligt. Man satser på at udføre tilbygningen først, så eleverne kan genhuses i den nye bygning, mens den eksisterende skolebygning moderniseres. 

Projektet forventes at stå færdig i 2025.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125