23948sdkhjf

Se tegningerne: Danske bygninger var med i den seneste udgave af Anders And

Anders And skal kigge på bygninger i København, men der opstår som altid problemer. Der er fokus på dansk arkitektur i anledning af København som Arkitekturhovedstad 2023. 

Rip, Rap og Rup plejer at drive gæk med Anders And i Andeby.

Men i den seneste udgave udspiller der sig løjer i Danmark. De tre nevøer er ikke taget med på turen, men det er Andersine, Anders Ands evige kærlighed, og de skal gøre sig nogle vigtige forberedelser. Andersine er blevet medlem af komiteen for Andeby som Arkitekturhovedstad 2024.

Det er selvfølgelig fiktion, men i den virkelige verden er København udnævnt til arkitekturhovedstad i indeværende år, og det er i den anledning, Disney-figurerne er ”på besøg” i Danmark.

I bladets hovedhistorie ”Hattehapseren” skal andeparret kigge på bygninger – men midt i det storslåede visit får Anders And stjålet sin hue, og turen ender i stedet med en jagt på hattehapseren gennem Københavns gader for at få huen tilbage.

Danske bygninger bliver ”andeficeret”

I bladets øvrige artikler fylder bygninger i København også sammen med landets fornemmeste bygningsværker – blandt andet Storebæltsbroen, Aros Kunstmuseum og Utzon Center. 

De ikoniske samlingspunkter er blevet ”andeficeret”, da de er blevet tegnet ind i Anders And-tegnestilen af den danske tegner Flemming Andersen.

I en pressemeddelelse fortæller Anders And-bladets redaktør, at formålet er at formidle arkitekturens betydning til børn og unge.

- Udover at skulle underholde, er det supervigtigt for Anders And & Co., man som læser føler, at man har lært noget nyt efter endt læsning – og det synes jeg i høj grad, at man gør med denne udgave af bladet. Arkitektur er overalt, og vi bliver påvirket af den, uanset hvor vi befinder os – uden at vi egentlig tænker over, at det er arkitektur, siger Svend Skytte.

Bladet er skabt i samarbejde med Dansk Arkitektur Center, som til daglig sætter fokus på byggeri og arkitektur i BLOX-bygningen i København.

Børn skal lære om arkitektur

Dansk Arkitektur Center har lavet et leksikon med arkitekturord til bladet, og man kan derudover selv gå på jagt efter udfordrende arkitekturord i onkel Joakims pengetank.

Ifølge Marketing- og kommunikationschef hos Dansk Arkitektur Center, Mia Heil Rasmussen, er Anders And-bladet det perfekte sted at fortælle de helt unge læsere om arkitektur.

- For os er det vigtigt, at børn får et sprog for arkitektur, så de kan tale om arkitektur og stille krav til, hvordan vores fremtidige bæredygtige arkitektur skal se ud, siger hun i pressemeddelelsen.

- Det er også derfor, vi er ellevilde med samarbejdet med Anders And & Co, fordi det giver os mulighed at formidle arkitektur på en ny måde til børnene i et elskeligt univers, hvor arkitektur også skaber rammerne. Vi håber, børnene får lyst til at gå på opdagelse i deres egen by.

København som Verdens Arkitekturhovedstad 2023 blev skudt i gang i weekenden i Dansk Arkitektur Center med et særligt arrangement for både børn og voksne. Her kunne man lære om arkitektur på Anders Andsk, og tegner Flemming Andersen var til stede ved en række tegneserieworkshops, hvor man kunne lære at tegne de elskede figurer og bygninger fra Andeby.

Anders And & Co. nr. 3 udkom den 19. januar 2023.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093