23948sdkhjf

Dørproducent øjner klimaneutral produktion forude

Som en af landets første produktionsvirksomheder har Vahle gennemført forløbet ”Klimaklar Produktionsvirksomhed”, og allerede i 2025 er det ambitionen, at dørproduktionen i østjyske Mørke skal være klimaneutral.

Projektet, der er skabt i samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond, har til formål at gøre 8.500 danske SMV’er klar til en grønnere fremtid, og gennem en digital læringsplatform får virksomhederne redskaber til og rådgivning om, hvordan de kan få kortlagt og reduceret deres CO2-aftryk.

For Vahle har regnestykket vist, at muligheden for at opnå klimaneutralitet i den nærmeste fremtid er tæt forbundet med produktionen af døre i massivtræ som eksempelvis virksomhedens fyldningsdøre.

– Vores døre bliver produceret i massivt træ, som ophober CO2, og det er afgørende for, at det overhovedet er muligt at tro på, at vi kan blive klimaneutrale inden for kort tid, forklarer direktør og indehaver Ole Mølby, og fortsætter:

– Som medlem af TMI er vi oprigtigt stolte over at være en del af en branche der har sat sig som mål at blive den første klimaneutrale branche i Danmark under overskriften ”Træ er vores vigtigste klimaråstof”.

Kræver mere dialog

Mens træet ikke overraskende har positiv indvirkning på klimakontoen, blev transporten afsløret som den helt store synder-

– Vi har ellers et godt udgangspunkt. Vores produktion foregår på Djursland, som ligger ret centralt i landet, og vi har primært danske leverandører. Vi har ikke outsourcet noget til udlandet, og vi arbejder på, at alle vores produktionsprocesser foregår herfra Mørke. Det bliver en vigtig brik i at reducere vores CO2-udslip fra transport, fortæller bæredygtighedskoordinator Ole Jørgensen.

Og selvom virksomheden med værktøjerne fra forløbet nu har lagt en plan for CO2-reduktionen, er der ifølge Ole Jørgensen flere potentielle tangenter at spille på.

– Vores analyse bærer præg af stor datausikkerhed, da mange af vores leverandører slet ikke har været klar til at levere de EPD’ere, som vi har efterspurgt. Vi har derfor måtte nøjes med branchespecifikke data, som sandsynligvis vil tegne et mere negativt billede end virkeligheden, fortæller bæredygtighedskoordinatoren og fortsætter:

– Vi vil derfor fokusere på samarbejde og dialog med vores leverandører, så vi sammen med dem kan få et endnu mere tydeligt billede af virkeligheden, for derved også at kunne sætte ind med reduktionsmål de rigtige steder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094