23948sdkhjf

Kommune får "fremtidens plejecenter": Det kan udbredes til hele landet

Kommunalbestyrelsen har vedtaget plan for byggeri af udvidet plejecenter og omkring 100 nye boliger.

Herlev kommer til at få et moderne og nyskabende byområde, hvor ældrepleje, boliger, offentlig service og butiksliv forenes.

Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen i Herlev har vedtaget ambitionen for området. Området kommer til at indeholde 192 plejeboliger og 32 midlertidige boliger til kommunens ældre. Desuden vil der blive opført næsten 10.000 kvadratmeter livsstilsboliger, som fordeles på godt 100 lejligheder målrettet både familier og bofællesskaber for personer over 50, samt et mindre butiksområde.

I det nye byområde opføres et udvidet plejecenter, som samler en række offentlige faciliteter som sygeplejeklinik, genoptræning og rådhusfunktioner i et nyt multihus. Her vil Herlev Kommune leje sig ind, mens plejeboligerne vil blive udlejet til kommunens ældre via en anvisningsaftale mellem kommunen og PensionDanmark.

Byggeriet vil blive udført, så det opfylder kriterierne til den internationale bæredygtighedscertificering DGNB Guld.

- Nyskabende og bæredygtige boliger og plejefaciliteter til ældre er en helt oplagt investering for os som arbejdsmarkedspensionsselskab. Vi har en mission om at bidrage til en sund og tryg alderdom for vores medlemmer, og vi tror, at det projekt, vi nu sætter i søen i Herlev, kan skaleres og udbredes til kommuner over hele landet, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Borgere og medarbejdere bliver inddraget

Fremtidens plejecenter og de private boliger er udviklet i et offentlig-privat samarbejde mellem Herlev Kommune og PensionDanmark, hvor kommunens medarbejdere med stor viden på plejeområdet har samarbejdet med private kompetencer inden for sundhedsområdet.

For at sikre det bedst mulige indhold i plejecenteret er både personale, beboerrepræsentanter, pårørende, naboer, et professionelt projektteam og en styregruppe involveret i udviklingen. Der vil også blive arbejdet med atmosfære og stemninger i uderum for at skabe interaktion mellem plejecenter, skole, kollegie og boliger i området.

- Det nye byområde i Hjortespring kommer til at højne livskvaliteten for Herlevs ældre. Samtidig skaber det nye og attraktive muligheder for borgerne i lokalområdet. For at sikre det bedst mulige resultat vil vi undervejs inddrage borgere og medarbejdere i udformningen af projektet. Når plejecentret står færdigt vil det skabe et stærkt fundament for at styrke fagligheden i vores sundhedsindsats, så vores dygtige medarbejdere får endnu bedre muligheder for at lykkes. Det kommer både de ældre og vores medarbejdere til at mærke, siger Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

Der vil blive udskrevet et EU-udbud for at finde en totalentreprenør til byggeriet, som forventes at stå færdigt i 2025.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.126