23948sdkhjf

Færgerne godt på vej tilbage – bare ikke dem til Norge

Biler, passagerer og lastbiler fylder igen godt op på de danske færger i sommeren. Især indenrigsfærgerne har haft en god sommer, mens ruterne til Norge stadig er hårdt ramt af restriktioner.

Det opgør Danske Rederier i en pressemeddelelse. 

På de fleste af Molslinjens ruter endte sommeren med at blive bedre end sommeren 2019, og dermed er rederiet helt oppe i omdrejninger igen efter corona.

Scandlines med ruter til Tyskland har for personbiler og passagerer endnu ikke nået samme niveau som før coronakrisen, og sommeren kan ikke måle sig med sommeren 2019. Den er dog markant bedre end sommeren sidste år. Lastbilerne har også fyldt godt op på færgerne i år, og sommeren har været langt bedre end i både 2020 og 2019.

Ikke entydigt billede

Forsea, som sejler Helsingør-Helsingborg, nærmer sig niveauet fra sommeren 2019, når man ser på aktiviteten fra Danmark til Sverige, mens der den anden vej kun har været cirka halvt så mange rejsende som for to år siden.

- Det er svært at tegne et entydigt billede af færgernes sommer. Men generelt kan man sige, at indenrigsfærgerne har haft en virkelig god sommer med mange udsolgte afgange, mens færgerne til Tyskland og Sverige klarede sig bedre end sidste år, men ikke så godt som får corona for to år siden. Så der er fremgang mange steder, og vi nærmer os noget, der minder om tiden før corona, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Smertensbarn Norge

De fyldte færger herhjemme og de positive takter fra færgerne mod Sverige og Tyskland har desværre ikke bredt sig til Norgesfærgerne.

DFDS og Fjordline ligger stadig langt under normalt sommerniveau og har været og er fortsat voldsomt udfordret af norske indrejserestriktioner og karantæneregler.

- Norge er et smertensbarn for os. Det er fortsat besværligt at rejse i Norge for udenlandske gæster, og det kan aflæses meget tydeligt i trafiktallene hos DFDS og Fjordline.

-Det er frustrerende, for det virker til at rejselysten generelt har været stor, men det har været for besværligt at holde ferie i Norge, og det har holdt mange væk. Vi kan kun håbe på, at adgangen til Norge bliver nemmere, så vi kan få fyldt disse færger også, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094